Akhisarpress (Özel Haber) - Manisa merkez ve ilçelerinde Valiliğin 2013 yılında başlattığı “BAĞIŞLA HAYATA BAĞLAN”  sloganı ile başlattığı Organ Bağışı kampanyasında Akhisar Şampiyonluğunu ilan etti. 2013 yılına kadar 200 kişi organ bağışında bulunurken,  Kampanyanın başladığı 2013 yılından sonra Manisa ilinde bu sayı 7826’ya ulaştı. Manisa Türkiye de 2. Sıraya yerleşirken,   Akhisar’da bu sayıya 2 bir kişi ile 17 ilçe arasında ilk sırayı aldı.

Sağlık Bakanlığının 3-9 Kasım tarihleri arasında  “ORGAN BAĞIŞ HAFTASI” ında halkımızın çok daha duyarlı olmaları için Akhisar’da 2. Bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Akhisar İlçe Sağlık Grup Müdürü Dr. Selin Köksal, “Akhisarlıların ve şehirde bulunan Sivil Toplum örgütlerinin büyük destekleri ile ilçemizde çok önemli mesafeler aldık. Bunun yeterli olmadığının bilinci ile hareket ediyoruz. Bu yüzden geçtiğimiz ayında yaptığımız toplantıdan sonra 6 Kasım Cuma günü saat 19.30 da Belediye Meclis Salonumuzda Moderatör Engin Akyüz yönetiminde Uzman Doktor Hamza Bambal ile birlikte organ bağışı yapan ailelerin ve organ bağışı ile hayata dönen hastalarımızın katılımları ile yapacağımız toplantıya tüm Akhisarlıların katılmalarını bekliyoruz. 

Organ bağışında sorunları en aza indirmek ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek bizlerin görevi. Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık konusunda ve organ bağışı konusunda halkımızın kapımızı çalmasını bekliyoruz.” 

Dr. Selin Köksal Valiliğin başlattığı, İl Sağlık müdürlüğün de katkıları ile Manisa’da organ bağışının çok önemli 7826 sayısına ulaştığını belirterek, “Bu rakam Manisa ilimizi Türkiye’de 2. Sıraya çıkardı.  Bu 7826 sayısı içinde Akhisar olarak 2 bin kişi ile de ilk sırayı aldık. “ dedi.