Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan KORKMAZ el hijyeninin önemine dikkat çekmek üzere Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. 

 Genel Sekreter Korkmaz enfeksiyon oranlarının düşük olması sebebiyle Akhisar’da bulunduklarını ve bu duyarlılıklarından ötürü Başhekim Op. Dr. Erol KARACA ve ekibine ayrıca hastane çalışanlarına teşekkür etmek için ziyarette bulunduklarını bildirdi. Korkmaz verdiği demeçte şöyle devam etti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında “Dünya El Hijyeni Günü” olarak kabul edilmiş ve “temiz bakım güvenli bakımdır” sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının arttırılması hedeflenmiştir.

Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallardan birisinin el hijyeni olduğuna değinen Korkmaz, Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kuruluşlarında el hijyeni önemi sadece bu özel günde değil, sürekli olarak Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve Eğitim Birimimiz tarafından hazırlanan eğitimlerle hatırlatılmaktadır. Bilindiği gibi günlük yaşamda en fazla kirlenen organımız ellerimizdir. Günlük yaşantımızda ellerimiz, çevre ile her türlü bağlantıyı sağlayan, bu nedenle de en fazla bakteri barındıran organımızdır. El yıkama, çok sıradan ve günlük bir iş olması nedeniyle, genellikle ihmal edilen bir konudur. Oysaki hem kendimizin hem de çevremizdekilerin sağlığını korumak ellerimizdedir. Gerekli özen gösterildiği takdirde enfeksiyon hastalıklarının birçoğu (Hepatit A, Çeşitli ishaller vs.) engellenebilmektedir.
Tüm dünyada 5 Mayıs özel bir gün olup, el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bizler de bu amaç doğrultusunda bugün Akhisar Devlet Hastanemizde el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışanlarımızla bir araya geldik dedi.