Akhisar Doğuş Hastanesinde düzenlenen seminerde gebelik sürecinde anne adaylarının beslenme düzeni ve doğum süreci hakkında bilgi veren uzmanlar anne adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Toprak, hamilelikte sağlıklı beslenmenin, bebeğin ömür boyu sağlıklı olmasında çok büyük önem taşıdığına değinirken, gebelik boyunca belirli miktarlarda kilo alınacağına fakat alınan kiloların hayat boyu taşımak istenmiyorsa dikkatli beslenmede gerekenlerin neler olduğunu dile getirdi. Anne adayının normal kilosundaysa ortalama 11-16 kg, zayıfsa 12-18 kg kiloluysa 7-11 kg ve obez ise de 7 kg almalı olduğuna değinirken, bu süreçte kan şekeri dengemizi sağlamak adına az az ve sık sık beslenmesine ara öğün yapma alışkanlığı kazanmasının da çok önemli olduğunu dile getirdi.

Anne adaylarının mide bulantısı sorunuyla gebeliğin ilk 3 ayında sıklıkla karşılaştığını ve  Nane, zencefil, tuzlu çubuk kraker, peynir-ekmek, leblebi mide bulantısına iyi geldiğini söyledi. Uzun süre aç kalmamanın da önemine değinen Toprak, mevsimindeki sebze ve meyvelerin tüketerek, beslenmede tam tahıllara ve kurubaklagillere yer vererek kabızlığın önüne geçileceğine, demirden zengin olan et, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzelerin ve yumurta tüketiminin de artırılmasını önerdi. Gebelikte sağlıklı beslenmek gibi su tüketiminin de öneminin büyük olduğunu dile getiren Elif Toprak, bu süreçte olabildiğince paketli gıdalardan, asitli içeceklerden, pastörize edilmemiş süt ve ürünlerinden, hamur işi, kızartmalardan uzak durmasını söyledi.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sergül Aydın da Anne Adaylarına doğum sürecinin yaklaşmasıyla neler yapması gerektiği hakkında bilgi verdi. Doğuma yaklaşırken gebelerin heyecanlandığını bir miktar endişelendiğini dile getiren Aydın, bu endişe ve heyecanın da çok artması durumunda panik, korku halini alması işleri zorlaştırabileceğini söyledi. Bu süreçte gebenin öncelikle doktoru, eşi ve ailesi tarafından desteklenmesinin, rahatlatılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Gebelik sürecinde yapılacak egzersizlerin önemine değinen ve örnek egzersizler ile anne adaylarını bilgilendiren Sergül Aydın, anne adaylarının bu süreci iyi değerlendirmesini söyledi. Bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason çekimlerinden sonra doğum öncesinde aldığı pozisyonla doğum yönteminin kararı verildiğini dile getiren Aydın, anne adayının psikolojisinin çok önemli olduğuna değindi. 


Özel Doğuş Hastanesinde yapılan seminere anne adaylarının yoğun ilgisi gözlerden kaçmazken gelen misafirlere de ikramlarda bulunuldu.