Yaşam için Sağlık ilkesiyle hizmetlerine tüm hızıyla devam eden Mavi Hospital, Çocuk Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Şule Uz ile güçlendi.

Şule Uz, Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi ve Uşak Eğitim Araştırma Merkezi’nin ardından  Mavi Hospital’de meslek hayatına devam edecek.

Mavi Hospital bünyesine  katılan Op. Dr. Şule Uz,  Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı'ndan mezun oldu.

TIBBİ İLGİ ve UZMANLIK ALANLARI:

Yenidoğan Cerrahisi

İnguinal Kanal Cerrahisi

Hipospadias

Travma Cerrahisi

Batın Cerrahisi

Çocuk Ürolojisi

Toraks Cerrahisi

Genitoüriner Cerrahi

Lokal İşlemler

Atrezi

Balanit (sünnet derisinin iltihabı)

Bebek Sünneti

Çocuk Cerrahi Hastalıkları

Karniosinositozis (Kafada Şekil Bozukluğu)

Koledok Kisti

Cerrahi Sünnet

Sünnet

ÇOCUK CERRAHİSİ NEDİR?

Çocuk cerrahisi, doğumdan 16 yaşına kadar çocukların cerrahi ve ürolojik problemlerinin tanı ve tedavisi ile uğraşan cerrahi bir bilim dalıdır. Tüm sindirim ve solunum sistemi, çocuk jinekolojisi, kalp hariç olmak üzere göğüs, baş boyun, onkolojik, travma ve endokrin cerrahisi ile ilgilenir. Tanısal ve girişimsel anlamda endoskopik uygulamaların yanı sıra laparoskopik ve torakoskopik cerrahi müdahaleleri de kapsayan çocuk cerrahisi, doğum öncesi bilinen ya da doğumdan sonra meydana gelen anomalilerin cerrahi operasyonlar ile giderildiği branştır. Normal cerrahiden farklı olarak çocuk hastalıkları üzerine uzmanlaşan bu bölüm; yeni doğan ünitesi, yoğun bakım, onkoloji ve travma gibi pek çok bölüm ile birlikte çalışır.