Manisa Valiliğinin başlattığı Organ Bağışı projesi “BAĞIŞLA-BAĞLAN HAYATA”  için  bir yılı aşkındır  halkımızı bilinçlendirmek için kolları sıvayan  İlçe Sağlık Müdürü Doktor  Selin Köksal ve ekibi ile  Akhisar  Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kadın Girişimciler  Kurulu başkanı  Şükran Güngör ve arkadaşlarının düzenlediği “Organ Bağışında Akhisar’a Teşekkür Gecesi” büyük alkış aldı.

Başlarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kornea Nakil Uzmanı Prof. Dr. Sait Eğilmez’in bulunduğu, Kornea nakli olmuş kişilerden oluşan “Kornea’nın Sesi Müzik Gurubu” nun anlamlı konseri geceye ayrı bir renk kattı. Akhisar’da  200 Organ Bağış Gönüllüsü Sağlık Bakanlığı sistemine kaydoldu.

Vali Erdoğan Bektaş, Kaymakam Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı H.İst.Alb.Coşkun Bumin,Belediye Başkanı Salih Hızlı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bilal Gümüş, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, il, ilçe daire amirleri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve Akhisarlıların katıldığı gece saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.  İlçe Sağlık Gurubu Başkanı Doktor Selin Köksal’ın açış konuşmasında Bakanlığın ve valiliğin verdikleri  madde manevi destek ile 2013 yılı sonunda projeye başladıklarını, ilçedeki sağlık kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinden büyük destek alarak yola çıktıklarını belirterek, “Halen devam eden  projemizi adeta kapı kapı dolaşarak anlatırken  halkımızdan da  sıcak ilgi gördük. Bizlere bu imkanları sağlayan kurumlara ve Akhisarlılara şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan,  projenin il çapındaki çalışmaları hakkında  istatistiki bilgiler verdi. Organ Bağışı konusunda  Manisa’nın çok önemli basamaklar çıktığını ilk sırlara çıktığını, bunun devam etmesi için  Manisa’da  tüm sağlık kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve şahısların verdikleri desteğe teşekkür etti.

Organ Bağışında Akhisar’a Teşekkür gecesinde “Organ Bağışında Kamu Spotu” başlığı adı altında  başka ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütü başkanları ve bazı Akhisarlıların  bulunduğu 30 kişinin   konu hakkındaki  görüşleri perdeye yansıtıldı. Kornea Sesi Müzik Gurubunun konserinden sonra  gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere, protokolde bulunanlar  tarafından özel hazırlanmış katılım belgeleri alkışlar arasında verildi.