Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Plastik Cerrahi ve Göğüs Cerrahi Uzmanları ilk kez görev yapmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Yöneticisi/Başhekim Op Dr Erol Karaca “Göğüs cerrahi uzmanı daha önce hastanemizde hiç çalışmamıştı. Özellikle trafik kazalarında ve göğüs travmalarında göğüs cerrahisi uzmanının eksikliğini hissediyorduk. Uzun uğraşlar sonunda Manisa KHB Genel Sekreterliğimizin de katkısıyla kadro açtırdık ve Urfa Devlet Hastanesinden hastanemize atanan Op Dr Cumhur Murat Tulay göğüs cerrahisi uzmanı olarak hastanemizde görev yapmaya başladı. Yine aynı şekilde plastik cerrahi uzmanı hastanemizde bulunmuyordu. Geçen hafta içerisinde, mecburi hizmet ataması ile hastanemize atanan Plastik Cerrahi Uzmanı Op Dr Ersin Akşam hastanemizde çalışmaya başladı. Akhisar’dan her gün birçok hasta plastik cerrahi uzmanına muayene olabilmek için Manisa merkezde bulunan hastanelere gitmek zorunda kalıyordu. Her iki doktorumuz da Kirazoğlu (Eski SSK) binamızda hizmet verecekler. Akhisar’a hayırlı olsun” dedi.

Aşağıda plastik cerrahi ve Göğüs cerrahi uzmanlarının çalışma alanları ve Akhisar’da yapabilecekleri ameliyatlar hakkında bilgiler verilmiştir.
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğumsal veya sonradan edinilmiş bozukluklar, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve vücut imajının düzeltilmesine çalışan bir cerrahi daldır. Tüm vücut yüzeyinde oluşan her türlü cerrahi problemle ilgilenir. Örneğin; doğumsal olarak oluşan yarık damak-dudak, yapışık parmak, damarsal kitleler; yanıklar, trafik kazalarına bağlı yüz yaralanmaları, çeşitli kesiler; edinsel olarak oluşan çeşitli deri ve yumuşak doku kanserleri, uzun süreli yaralar bu cerrahi disiplin alanı içindedir. Kemik (özellikle yüz-kafa ve el kemikleri) ve kıkırdak çatıdaki (kulak ve burun kıkırdakları gibi) kayıplar, şekil bozuklukları yine plastik cerrahi uğraşı alanı içindedir.

Estetik Cerrahi; vücut imajının daha güzel ve mükemmele ulaştırılmasını sağlamak için yapılan operasyon ve girişimlerle uğraşır. Bir organın estetik düzeltilmesi yanında fonksiyonu da son derece önemlidir. Örneğin: estetik burun cerrahisinde şekil ve nefes alma problemleri birlikte düzeltilmelidir. Meme estetik cerrahisi (büyütme-küçültme-dikleştirme), burun estetik cerrahisi, vücut kontur cerrahisi (karın germe), göz kapağı cerrahisi, yüz gençleştirme (Botox®, dolgu uygulamaları), kulak kepçesi düzeltilmesi (kepçe kulak) sıklıkla yapılan estetik operasyonlar arasındadır. Akhisar Devlet Hastanesi imkânları dâhilinde yukarıda belirtilen tüm ameliyatlar yapılacaktır.

Göğüs Cerrahisi:
Göğüs Cerrahisi branşı tarafından operasyon uygulanabilir hastalıklar arasında aşağıdakiler sayılabilir:
• Cerrahi sınırlar içerisindeki ameliyat edilebilir akciğer kanseri
• Akciğer zarı kanseri (Mezotelyoma)
• Timus bezinin tümörleri
• Akciğer zarının yırtılması (Pnömotoraks)
• Göğüs boşluğunda sıvı toplanması 
• Akciğer zarı iltihaplanmaları (Ampiyem), Bronşiektazi
• Göğsün şekil bozuklukları (İçe çökük veya dışa çıkık göğüs kafesi)
• Göğüs travmaları (bıçaklanma, kurşunlanma veya trafik kazası ya da düşme gibi nedenlerle oluşan kırıklar, kanamalar veya organ yaralanmaları)
• Diyafram’a komşu organların fıtıklaşmaları
• Aşırı el terlemesi (Hiperhidrozis)