Akhisar Ak parti Gençlik Kolları anlamlı bir hizmete daha imza attı. Ak parti hayat veriyor sloganıyla başlatılan Manisa Kızılay Kan merkezi Akhisar Kızılay Müdürlüğü tarafından dün saat 17: 00 da başlayan ve gece 23:00’da sona eren Kan Bağışı kampanyası düzenlendi. Ak parti ilçe lokalinde düzenlenen kan alımına ilgi yoğun oldu.


Kan bağışı kampanyasında Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, Dr. Ayhan Çetin, Hemşireler Halise Açıktepe, Cansu Bağ, Aslı İnal Polat, Nurşen Yılmaz, Ulaşımda İsmail Alver, Hasan Putiş görev alırken 18 - 65 yaş arası düzenlenen Kan bağışı kampanyasında Ak parti Gençlik Kollar Başkanı Süleyman Çakar konuyla ilgili şunları belirtti.


Süleyman Çakar, “Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Her yıl binlerce insan, bir kaza yada hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.


Özellikle ramazan ayında kan bağışının düştüğünü öğrendik. Bunun için bizde Ak Parti Gençlik Kolları olarak Kızılay ile görüştük ve kan bağışında bulunmayı kararlaştırdık, gerek Gençlik Kolları gerekse İlçe Yöneticileri de katıldı. Bu ilgi karşılığında oldukça mutlu olduk. Katılan herkese teşekkür  ediyorum.” Kampanyada Gençlik Kollarını, Ak PArti İçe Başkanı İ.Hakkı Şenyiğit, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur yönetim kurulu üyeleri de yalnız bırakmadı. Düzenlenen kampanyada Toplanan Kan 101 ünite olduğu belirtildi.