Akhisarpress.com - Türk Kızılay’ı Akhisar Şubesi Kadın Kolları teşkilatını oluşturdu. Türk Kızılayıı Akhisar Şubesinde yapılan basın açıklaması ile Kızılay Kadın Kollarının oluştuğu açıklandı.

Kadın Kolları Başkanlığını Selda Korkmaz’ın yaptığı teşkilat’ın yönetim kurulu üyeleri ise Nurhan Bozel, Hasibe Dikmen, Sibel Can ve Zehra Tepeköylü’den oluştu.

Kızılay Kadın Kolları olarak artık aktif bir şekilde çalışacaklarını dile getiren Selda Korkmaz, “Türk Kızılay’ında görev almaktan onur duyuyoruz diyerek İlk açıklamasını yapan Kadın Kolları Başkanı Selda Korkmaz;” Ben rahmetli babamın eski Ulu Cami mahalle Muhtarlığı ve Kızılay Akhisar şube başkanlığı yaptığından öğrendim. Benimde Kızılay ile özdeşleşmişliğim nedeni oradan gelmektedir. Kızılay kültürü ile büyüdüm, insanlarla iç içe olmanın, yardımlaşmanın bireysel değil, toplumsal karşılık beklemeksizin hizmet vermenin ne kadar kutsal bir görev olduğunu biliyorum. Onun için bende onun misyonunu devam etme gayreti içersinde olacağım. Amacımız, Çaresizlerin yanında durup, çare olmaya çalışmaktır.

Bizlerin tek prensibi insanın olduğu her yerde, Türk Kızılay’ının amaç ve ilkeleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi bireyleri rencide etmeden, onurlarını incitmeden yardımda bulunmaktadır.” Dedi.