Sağlık Bakanlığı, doğum yapacak kişinin hastanede misafir edilmesi, ayrıca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeğin iyileşme süresinin kısaltılması, anne bebek bağının geliştirilmesi ve bebeğin anne sütünden mahrum bırakılmaması için, gebe ve annelerin hastane içinde kalabilecekleri 'Anne Otelleri' oluşturulması için genelge yayınladı.

Akhisar Devlet Hastanesi genelge kapsamında anne oteli oluşturarak Akhisarlı vatandaşların hizmetine sundu. Anne otelinde ağırlanan ilk gebeyi yatağında ziyaret eden Akhisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Op. Dr. Erol Karaca; “Anneler doğum yaptıktan sonra kuvöz ihtiyacı veya çeşitli sebeplerle bebeklerinden ayrı kalabiliyorlardı. Anne oteli sayesinde artık bebekleri ile aynı çatı altında hiçbir endişe taşımadan rahatlıkla kalabilecekleri bir ortam oluşturduk. Ulaşım sorunu olan ve zorlu kış koşullarında doğum için hastaneye ulaşamayacak riskli gebelik geçiren anne adayları da doğum öncesinde anne otelimizde ağırlanabileceklerdir” dedi.

Akhisar Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sema Mimar anne oteli ile ilgili yaptığı açıklamada “bebeğin annesinden ayrı kalması hem anne hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Annede depresyon oluşuyor. Süt salgısında azalma meydana geliyor. Bu direkt bebeğin sağlığını ve bakımını etkiliyor. Açmış olduğumuz anne oteli sayesinde tüm bu olumsuzluklar önlenmiş olacaktır” dedi.