Manisa İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen ve toplam 180 Bin TL'ye mal olan Dijital Röntgen Cihazı Akhisar Devlet Hastanesine teslim edildi.Cihaz AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Belediye Başkan Yardımcıları Latif Çakmak ve Ömer İşçi ile Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca tarafından tanıtımı yapıldı.

Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz “Hizmetin kalitesini belirleyen tek şey, kalitenin kendisini sunmak değil aynı zamanda hız, düşük maliyet ve çevreye olan katkılarıdır. Manisa İl Genel Elcisi olarak, Manisa İlinin bütün ilçeleri ve beldeleri ile bir bütün olduğunu düşünerek ve Büyükşehir Kanunu ile artık meclisimiz tarafından da tasdiklendiğini bilerek Akhisar Devlet Hastanemizin talebi karşısında kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Değerli vekillerimizin de bu konuya duyarlı olmaları sayesinde Manisa İl Özel İdaresi olarak bu modern cihazı, Akhisar Devlet Hastanemize kazandırmış olduk. Sizlerin ve değerli dostlarımızın katılımlarıyla bugün bunun insanımıza lansmanını ve tanıtımını yapıyoruz. Hayırlısı olsun, inşallah pek çok hayatın kurtulmasına, pek çok insanın da daha sağlıklı ve uzun ömürlerle yaşamasına vesile olur” dedi.

Başhekim Dr. Erol Karaca “Özellikle Meclis Üyesi Kefayettin Öz’ün katkıları ile cihazı hastanemize kazandırdık. 180 Bin TL’ye mal olan bu cihazımız ile büyük eksikliğimiz giderilmiş oldu. Bu kazandığımız makine sayesinde klasik röntgen filmlerini bilgisayar ortamına aktaracağız. Bu sayede bilgisayar ortamında aktarılan bilgiler sayesinde bir çok kazanımlar elde edeceğiz. İlk olarak film banyo ve baskı olayı ortadan kalkıyor, CD içerisinde hastalarımıza sunuyoruz. Maliyet düşüklüğü, atıkların ortadan kalkması gibi faydaların yanında bu makinemiz aynı zamanda çevre dostudur. Bu Ancak bir ambulansımızın kaza yapmasının ardından, acilen ambulansa ihtiyacımız var” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “Sağlıkta hakikaten her geçen gün yeni hizmetler, yeni hizmet binaları açıyoruz. Sağlıkta devrim yaptık, önceki sistemlerde, sağlıksız bir şekilde hastalarımıza sağlık hizmeti sunmaya çalışılıyordu. 2002 yılından sonra hastalarımız, hastanelerimize geldiklerinde çok rahat bir ortamda adeta 5 yıldızlı oteller seviyesinde hizmet almaya başladılar. Ben bu sistemde emeği geçen başta Salık Bakanımıza, Başbakanımıza ve sağlık çalışanlarına verdikleri güzel hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yolsuzlukların önüne geçtiğimiz zaman Türkiye’nin neler başardığını, beler başarabileceğini hep birlikte görüyoruz. İşte hizmetteki güzellikleri gören İl Özel İdaremiz de yolsuzlukların önüne geçtiğimizden dolayı, baktı ki Akhisar’da hakikaten çok güzel bir sağlık sistemi var, canla başla çalışan arkadaşlarımızı görünce, bu çorbada bizim de tuzumuz olsun diye Özel İdare Akhisar’ımıza 180 Bin TL civarında makineyi Akhisar’ımıza getirmişlerdir” dedi.