Akhisarpress.com - Akhisar Devlet Hastanesi personeline, afet zararlarını azaltma programı kapsamında toplumda '"Zarar Azaltma Kültürü" oluşturmak maksadıyla deprem ağırlıklı olmak üzere afet öncesi, sırası ve sonrası yapılacak hazırlıklar ve faaliyetler konusunda İzmir Kızılay Şubesi Lojistik Birim Amiri Musa Akçok tarafından eğitim verildi.

Ülkede endüstri sahalarındaki gelişmeler, büyük yatırımları gerektiren enerji üretim ve nakil tesislerinin çoğalması, sanayinin hızla gelişmesi süreci, artan nüfus, yeni gelişmeye başlayan yerleşim merkezleri, hızlı kentleşmenin giderek artması ve bunun sonucu olarak dayanıksız yapılaşma, yaşadığımız iki büyük Kocaeli-Gölcük ve Düzce depremleriyle çok ağır bir fatura ile karşılaşılmasına neden olduğunu söyleyen Akçok, "Deprem, yalnız olduktan sonra değil, olmadan önce de üzerinde çalışılması ve hazırlık yapılması gereken önemli bir konu haline gelmiştir. Bunun neden gerekli olduğu da yaşadıklarımızdan açıkça görülmektedir. Tüm tehlikelere karşı ailemizin, toplumun değişik kesitlerinin, kurumumuzun ve ülkemizin güvenliğini sağlamada kişisel, kurumsal ve toplumsal sorumluluklarımız vardır. Bu nedenle depreme dayanıklı bir toplum oluşturmada deprem zararlarını azaltmak için depreme önceden hazırlık çalışmaları özellikle çok yönlü eğitim, bireyden karar verici mercilere kadar tüm seviyelerde yapılmalıdır" dedi.

"Artık hepimizin kabul etmesi gereken bir gerçek de şudur ki; ülkemiz bir deprem ülkesi. Onun için 'Deprem olacak mı?' sorusunu sormak yerine 'deprem olacak' gerçeğini kabul etmek, büyüklüğü ne olursa olsun bir depremin verebileceği can kayıplarını en aza, hatta hiçe çekmek ve ekonomik kayıpları minuma indirmek mümkün. Bunun için de depremden korunma bilincine sahip çıkmalıyız" diyerek sözlerine devam eden Akçok, gerçekleştirdiği görsel eğitim ve sözel olarak personelin yaşamış olduğu deneyimlerine yer vererek eğitimi tamamladı..