KBRN, kasten veya kazaen yayılmasıyla insan ve çevre için zararlı ve tehlikeli maddeleri kapsamaktadır.

   Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri personellerinin denetiminde gerçekleştirilen tatbikatlarda, Kirazoğlu yerleşkesinde senaryo olarak “hidroklorik asit” temaslı kazazedelerin hastanemiz acil servisine başvuruları, sağlık personeli tarafından müdahaleleri ve hastaların KBRN ünitesinde  arındırılmaları aslına uygun bir şekilde gerekli malzemeler kullanılarak canlandırıldı.

   Akabinde Tekel arkası yerleşkesinde yatan hasta servisinde yangın tatbikati gerçekleştirildi. Olası bir yangın anında personelimizin ilk müdahalesi, yapılması gerekenler ve hastaların tahliyesi başarıyla canlandırıldı.

  Tatbikat sonunda yapılan değerlendirme toplantısında katılan tüm personele teşekkürlerini ileten hastane başhekimi Op.Dr.Erol KARACA, “Hastanemizde her yıl farklı senaryolar üzerinden tatbikatlar yapıyoruz. Bu durum hem yöneticiler olarak bizleri hem de çalışanlarımızı olası afetler veya acil durumlar karşısında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilinçlendiriyor. Bu sayede hazırlıklarımızı kontrol ederek varsa eksikliklerimizi gözden geçirmiş oluyoruz.” dedi.