Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlu hekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent İPEK, “Hastanemizde dünyaya gelen 680 gram ağırlığındaki Taşgıran Bebek, doğumdan sonra 110 gün yeni doğan yoğun bakım ünitemizde kalarak 2 kilo 510 gram ağırlığa yükseldi ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.” ifadelerini kullandı.

Betül ve Hamit çiftinin çocukları 25 haftalık dünyaya geldi. 680 gram ağırlığında doğan bebeğin Özel Doğuş Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde; doğumsal miad öncesi infantlar ve yenidoğan distres sendromu yanında erken doğuma bağlı rahatsızlıklar tespit edildi. Bebek ilaçlı tedaviyle sağlığına kavuştu. 110 gün boyunca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tutulan Taşgıran Bebek, 2 kilo 510 gram ağırlığa ulaştı. Yapılan son tetkiklerde de bir sağlık sorununa rastlanmayan bebek, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Aile, ilk baştan çocuklarının hayatından endişe duyduklarını ancak yapılan tedavi ve müdahalenin ardından bebeklerine kavuştuklarını söyledi.

Bebeğimiz kucağımızda evimize döneceğiz diyen çift; ‘çok mutluyuz. Bebeğimizin sağlığına kavuşmasına yardımcı olan Dr. Bülent Bey ve ekibine ve Özel Doğuş Hastanesi’ne teşekkür ediyoruz.’ ifadelerini kullandılar.