Haber Merkezi - Otel konseptindeki hastane 480 milyon TL’ye mal olacak! Hastanenin bitiş tarihi Arınç’ın ricasıyla yüklenici firma tarafından 29 Ekim 2015’e çekildi.

Manisa’da yapımı yılan hikâyesine dönen ve kamu özel ortaklığı ile yapılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi’nin (Eğitim ve Araştırma Hastanesi) temelleri atıldı. TOKİ 3 konutları yanındaki 97 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan hastanenin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekilleri, oda ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yatırımcı firma YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan temel atma töreninde yaptığı açıklamada hastanenin 382 milyon TL’ye olduğunu cihazlarıyla birlikte 480 milyon TL’ye mal olacağını ve 500 kişinin istihdam edileceği ifade etti. Arslan 12 adet ameliyathane 152 poliklinik odasının yer alacağı hastanenin 2 yıl içinde hizmete gireceği belirtildi.

EFSANE DEĞİL, HASTANE

Törende konuşan AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’de hükümetin sağlık alanında yaptığı hizmetlerin devrim niteliğinde olduğunu ifade etti. Tanrıverdi, “Şehir efsanesi haline gelen bu olay bugün şehir hastanesine dönüşüyor. Bu hastaneyi uzun yıllar bekledik. Gecikmeler oldu. Bugün temelini atıyoruz, en kısa zamanda da anahtar tesliminin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

EFSANE DEĞİL, ESER ÜRETİYORUZ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da yaptığı konuşmada Manisa’nın asırlar boyunca sağlığın, kültürün merkezi olduğunu söyledi. Müzeezzinoğlu, “Manisa’ya 21. Yüz yılın en çağdaş yapısını inşa ediyoruz. İktidar olarak ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle hareket ediyoruz. Ülkemizin 4 bir yanında bu devasa yapıları yükseltiyoruz. Bundan sonra ortaya koyacağımız çalışmalar için bu hastaneler bir basamak olacak. Diğer partiler efsane üretiyor, bizlerse eser üretiyoruz. Türkiye artık devasa yapıların birkaç yılda tamamlandığı bir ülke haline geldi. Bunun sebebi AK parti iktidarıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’da temel atma töreninde yaptığı konuşmada bugünün ölümsüzleştiğini ifade etti. Bu hastane son 2 ay önce protokolü imzalanan 15 hastaneden birisidir. Bu hastane özlemini çektiğimiz, sözünü verdiğimiz bir kampus hastanedir. 150 bin 692 metre kare kapalı alana sahip olan hastanemiz 97 dönüm alan üzerine inşa ediliyor. Hükümet olarak 400 milyon TL karşılığında Manisa’ya hizmet götürüyoruz. Ben 5 dönemdir parlamentodayım. Bugüne kadar size ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Bu hükümetin en iyi işi sağlık alanında yaptığı atılımdır. Bugün halkımızın yüzde 70’inden fazlası sağlık hizmetlerinden memnundur. Tüm ilçelerimiz yeni ve modern hastanelerle doldu taştı. Bugün Manisa’da toplam yatak kapasitemiz 3 binin üzerindedir. Bugün yaptığımız iş 6 yıl önce sözünü verdiğimiz iştir. Bugün 3 bin yatağa ilave olarak 600 yatak daha geliyor” dedi.

Hastanenin gecikme sebeplerinden birisinin Manisa Belediyesi olduğunu belirten Arınç, “O günün şartlarında 110 dönüm alan bu hastane için tahsis edildi. Gün geldi seçim oldu mevcut başkanımız seçimi kaybetti ve yeni belediye yönetimi 97 dönüm alan üzerine bu hastaneyi verdi. Daha sonra yasal engellerle karşılaştık. Bu hastanelerin yapılması için yasalar bile çıkardık. Biz halkımıza hizmet için halkın talep etmesini beklemiyoruz” dedi.

TARİHİ ÖREN

Konuşmaların ardından Arınç yüklenici firmadan hastanenin bitiş tarihinin 29 Ekim 2015’ çekilmesini istedi. Bu teklif kabul gördü.

Daha sonra temel atma töreni konfeti eşliğinde gerçekleşti.