Akhisar’ın Morallılar Köyünde ikamet eden Mustafa Eren EVGİN adlı 27 günlük bebekte doğumu izleyen 10-15 gün içinde kusma ve kilo alamama şikayetleri başladı. Akhisar Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğine başvuran hastaya Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hümeyra DOĞAN SELEK ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erol KARACA tarafından doğumsal mide çıkışı tıkanıklığı teşhisi konuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Akhisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Op. Dr. Erol KARACA konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘ doğuştan mide tıkanıklığı 500 canlı doğumda bir görülür. Daha çok erkek bebeklerde rastlanır. Bu bebekler genellikle 10-15 günlükken safrasız kusma ve kilo alamama şikayetiyle hekime başvururlar.

Tanıda özellikle fizik muayene ve ultrasonografi önemli rol oynar. Bebek Mustafa Eren EVGİN’de doğumsal mide çıkışı tıkanıklığı saptandı ve başarılı bir operasyonla bebek sağlığına kavuşturuldu. Annesi Halime EVGİN ile ameliyattan 15 gün sonra kontrole gelen bebek Mustafa Eren EVGİN’in hızla kilo aldığı ve iyileştiği gözlendi. Akhisar Devlet Hastanesinde fiziksel ve teknik müdahale ile bu ve buna benzer birçok ameliyat yapılmaktadır ve hastalarımız sağlığına kavuşturulmaktadır.’ dedi.