Akhisarpress.com/Röportaj - 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Süleymanlı Mahallesi Muhtarlığı’na seçilen 26 yaşındaki esnaf Cemali Merter, ismini sadece Akhisar’ın değil, Türkiye’nin de en genç muhtarları arasına yazdırmayı başardı.

Kahvehane işletme sahibi olan Cemali Merter, Süleymanlı Mahallesi muhtarlığına aday oldu. 1529 seçmenin bulunduğu mahallede toplam 3 adayın yarıştığı seçimde, Cemali Merter, sandık başına giden seçmenden 666 kişinin oyunu alarak muhtarlığa seçildi. Merter sadece Süleymanlı’nın değil Türkiye’nin de gelmiş geçmiş en genç sayılı muhtarları arasında yer alıyor.

Merter, yaptığı açıklamada, “30 Mart Yerel Seçimleri için Süleymanlı mahallesinden muhtar adayı oldum. Muhtarlık seçiminde toplam 3 aday yarıştı. Diğer iki aday orta yaşlı ve ikisinin de muhtarlık tecrübesi bulunuyordu. Aralarında en genç olan bendim. Mahallemizde toplam 1529 seçmen vardı. Seçmenlerden 666 kişinin oyunu ben kazandım. Bu sonuçla Süleymanlı mahallesinin muhtarlığını devraldım.

Aday olduğu zamanlarda büyüklerinden öneriler aldığını ve ekibi ile çok çalıştığını ifade eden Merter; “Muhtar adayı olduğum zaman “senin yaşın küçük yapamazsın” diyenlerde oldu. Ancak ben onlara aldırış etmedim ve bana destek olan büyüklerimden öneriler alarak çalıştım. Halkımız da benim bu görevi yapacağıma güvendi ki bu göreve beni layık gördü. Bana oy verenin de vermeyenin de muhtarıyım.

Genç yaşta muhtar olmanın çok faklı bir duygu olduğunu söyleyen Merter; “Mahallemizin gelişmesi ve güzelleşmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bu şekilde çalışmalarımız olacak inşallah” açıklamasında bulundu.


Türkiye'nin En Genç Muhtarı Akhisar'da paylaşan: akhisarpress