Sorum gayet basit: Fotoğrafta gördüğünüz araç, park yerinden nasıl çıkar?



 
Pazar günü Tahir Ün Caddesinde dolaşırken bu manzarayı görünce, fotoğraflayarak şu an okumakta olduğunuz yazıyı yazma ihtiyacı hissettim.
 
Bildiğiniz gibi Tahir Ün Caddesinde oto park uygulamasında bir takım değişikliklere gidildi. Önceden araçlar kaldırıma paralel duraklama yapıyordu. Yeni uygulama ile araçlar kaldırıma açılı park etmeye başladı. Böyle bir değişikliğin sebebi ne olabilir diye düşündüğümüzde akla ilk olarak eski uygulamada sıklıkla rastladığımız ikinci sıraya parkın önüne geçmek olabileceği geldi. Ayrıca bu şekilde park edecek araç sayısında da ciddi bir artış olacağı da göz önünde bulundurulmuştur muhakkak. Bu artışın sağlayacağı maddi getirinin Belediye ile park yerini işleten firma arasında nasıl paylaşılacağı sorusunu şimdilik bir tarafa bırakalım. Yeni sistemin uygulamaya girmesi ne gibi değişikliklere yol açtı? Biraz bunu irdeleyelim…
 
-Açılı bir şekilde duraklama yapan araçların park yerinden çıkışlarında büyük sıkıntılar yaşanmakta .Araç ve sürücülerin güvenliği tehlike altında.
 
- Önceki uygulama da bir sıra araç park ettiği zaman iki şeritten trafik akabiliyordu. Bu uygulamada ise trafik akışı tek şeride inmiş durumda. Daha iyi anlayabilmek için şöyle düşünelim: Önceden aynı anda Tahir Ün Caddesini girişinden Öğretmenevinin önündeki ışıklara kadar olan mesafede 50 araç seyahat edebiliyorken ,şu an bu rakam yarı yarıya düşmüş durumda. Bunun sonucunda trafik akmıyor ve tali sokaklardan Tahir Ün Caddesine olan girişlerde sıkışıklık meydana geliyor.
 
-Özellikle pazar günleri ve anayoldaki trafiğin yoğun olduğu saatlerde ,devlet karayollarından Tahir Ün Caddesine yapılan dönüşlerde trafik sıkışıyor. Dönüş yapan araçlar ise karayolunun ortasında kalıyorlar. Bu durum zaten şehrimiz için bir sıkıntı olan İzmir-İstanbul karayolunda ki trafik çilesini daha da arttırıyor.
 
-100 metrelik bir mesafeyi neredeyse 5 dakika içinde alabilen sürücülerimizin sıkıntılarını korna ile belirtmelerinden kaynaklanan gürültü kirliliği ise cabası…
 
Listeyi uzatabiliriz… Sonuç olarak yeni uygulama Tahir Ün Caddesi için uygun değil. Peki bu kararı kim aldı?
 
Benim bildiğim kadarı ile Büyükşehir olan yerlerde bu tip kararları almakla yetkili olan kurum Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME). Belediyeler trafik ile ilgili yapmak istedikleri uygulamalar için UKOME’nin olurunu almak zorundalar. Bu konu ile daha sağlıklı bilgi almak için Büyükşehir Akhisar Koordinatörü Doğan ENSİVRİ ile yapmış olduğum görüşmeye göre bu konu UKOME’ye gelmemiş. Uygulamanın değişmesi için Akhisar Belediyesine dilekçe veren vatandaşlara ise  kararın emniyet müdürlüğü ile birlikte alındığı bilgisi verilmiş. Bu konunun önümüzde ki günlerde UKOME’ye getirileceği de konuşuluyor. Tezatlığa bakar mısınız? Önce yap, sonra izin al… Uygulamanın gelen tepkiler dolayısıyla kaldırıldığı da söylenenler arasında… Yani tam olarak ne olduğu belli değil.
 
Uygulama kalktı mı, kalkmadı mı?
 
 Vatandaşın da kafası karışık yani…
 
 Başlıkta görmüş olmuş olduğunuz fotoğrafta bu karışıklığın eseri… 

- - - - -