Akhisarpress Özel Haber

 

Akhisar’da 1982 yılından bu yana fırıncılık işletmeciliği yapan Tadhisar Fırın ve Cafe bu ramazana özel baklava hazırlıklarına başladı.


Yaklaşan Ramazan ayına hummalı bir şekilde hazırlanan Tadhisar Fırın işletmecisi Oğuzhan Avcı; “Akhisar’da 1982 yılında babam Mersin Avcı’nın başlattığı fırıncılık mesleğini günümüzde kardeşim Kutluhan Avcı ile son teknolojiye ayak uydurarak modern şekilde devam ettiriyoruz. Yaklaşan Ramazan ayına ustalarımızla baklava hazırlıklarına başladık. Ustalarımızın meşakkatle yapımını tamamlayan baklavaların yanı sıra birçok tatlı çeşidine de Ramazan ayı içinde yer vermeye hazırlanıyoruz. 


“Yüzde Yüz Cevizli Baklava”


Baklava üretiminde genellikle cevizin içine karıştırılan yer fıstığını da kullanmadıklarını, yüzde yüz ceviz kullandıklarını da dile getiren Avcı; “Baklavalarımızda ustalarımız baklavanın her katına yüzde yüz ceviz katıyoruz. Baklavalarımızda Herhangi yer fıstığı gibi diğer ürünler kullanılmamaktadır. 


“Baklavalarında Glikoz Kesinlikle Yok”


Sağlık açısından da son derece zararlı olan kimyasal tatlandırıcı glikoz şurubunu kullanmadıklarını belirten Tadhisar işletmecisi Oğuzhan Avcı; “Baklava üretimimizde en çok dikkat ettiğimiz hususlardan birisi glikoz şurubu kullanmamamız. Ustalarımızın son derece sağlıklı ve hijyenik ortamda, baklavaları tatlandırmak için, doğal yöntem ile yapılan şeker ve limonla yapılan şurubu kullanıyoruz. Müşteriler baklava alırken kesinlikle önce fiyata bakmasınlar piyasada glikozla üretilen baklavaların fiyatları düşük olduğu için sağlığı bir tarafa bırakıp onları tercih etmesinler. 


“Ramazan için birçok baklava çeşidi var”


Antep fıstıklı, cevizli, saray burma, düz baklava, şöbiyet gibi çeşitlerde Ramazana özel baklava çeşitlerinin bulunduğunu belirten Avcı; “Bayramdan 3 gün önceye kadar sipariş almaya devam edeceğiz. Baklava ebatlarımız ise 3 ile 3 buçuk kilo şeklindedir. 



Sipariş Telefon: 0236  413 62 19

 

2. Nakliye Caddesi Eski Kasap Hali Yanı