Manisa’nın tarımı ve sanayisi yanında turizm potansiyelini de harekete geçirmek ve kurumlar arası işbirliğini hızlandırmak amacıyla oluşturulan Manisa İli Turizm Danışma Kurulu Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında toplandı.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde ve Valilik Makamında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Yakup Tat, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Anemon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçura, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Valilik Proje Koordinatörü Ural Sevener ve Kula jeopark Sorumlusu Dr. Erdal Gümüş katıldı.
Manisa İli Turizm Danışma Kurulunun yaptığı ilk toplantıda; İl genelinde öne çıkan veya çıkarılması gereken turizm değerlerinin (derivasyonların)alt yapı sorunlarının belirlenerek, giderilmesi; Gönüllü Turizm elçileri (rehberleri) uygulamasıyla turizm değerleri ve derivasyonların tanınması ve tanıtılması; Sosyal medya imkanlarından yararlanılarak turizm değerlerinin tanıtılması; Manisa’da bulunan turizm değer ve derivasyonlarını tanıtmak üzere, yaprak broşürler ve Android uygulamalar oluşturulması kararları alındı.