Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin birlikte yürüttüğü ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ projesi kapsamında yetiştirilen 20 sürü yöneticisi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sertifika dağıtım törenine, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İş Kurumu İl Müdürü Salim Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Metin Öztürk, Yunus Emre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Kurt, Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile kursiyerler katıldı.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İş Kurumu Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje ile Manisa’da 20 sürü yöneticisinin yetiştirildiğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, “Bu proje kapsamında sürü yöneticilerine, koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma ve sağım yapabilme kabiliyetleri kazandırılmıştır. Bu eğitimleri alan sürü yöneticileri, bugün burada MEB onaylı sertifikalarını aldılar. İleriki dönemlerde bu tür eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde ve ilgili İl Müdürlüklerinin de desteğiyle uygulanan proje kapsamında, Manisa’da hayvancılık faaliyetlerindeki aktif iş gücünün daha da artacağını söyleyen İl Müdürü Çebi, “Sertifikalarını alan sürü yöneticileri, 500 baş ve üzeri anaç koyun sürü sahipleri tarafından çalıştırıldıklarında 5 bin TL hibe desteğinden de faydalanabileceklerdir. İl Müdürlüğü olarak hayvancılığın gelişmesi için büyük çaba gösteriyoruz. Küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ilimizde her geçen yıl artmaktadır. Bakanlığımızın destek verdiği bu proje ile yetiştirilen sürü yöneticileri sayesinde, bundan böyle daha kaliteli hayvanlar yetişmiş ve nitelikli iş gücü ortaya çıkmış olacaktır. Bu sayede ilimizin hayvancılık kapasitesi de artacaktır. Başta bu projeye destek veren kurumlarımıza çok teşekkür ediyor, kursa katılan sürü yöneticilerimizin de başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.