Saruhanlı Belediye Meclisi, görevi başındayken şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz ile ocak ayında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden CHP Saruhanlı Eski İlçe Başkanlarından Diş Hekimi Muharrem Ekici’nin isimlerinin İlçedeki iki ayrı sokağa verilmesine oybirliğiyle karar verdi.
Saruhanlı Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın Başkanlığı’nda Üzüm Otel’de yapıldı.
Gündeme ilişkin çeşitli maddelerin ele alındığı toplantıda ilçedeki Cumhuriyet Mahallesi Çınar Sokak ile Vatan Caddesi arasında kalan sokağa isim verilmesi konusu ele alındı.
Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fahrettin Ayçiçek, bu sokağa İstanbul Adliyesi’nde uğradığı terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin verilmesini teklif etti. Başkan Yaralı tarafından oylamaya sunulan teklif oy birliğiyle kabul edildi.
Başkan Yaralı, oylamanın ardından yaptığı açıklamada İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısında şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Milletine başsağlığı diledi.
EKİCİ’NİN ADI DA YAŞATILACAK
Ocak ayında bir arkadaşının cenaze törenine katılmak için gittiği mezarlıkta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden CHP Saruhanlı eski İlçe Başkanı Muharrem Ekici’nin ismi de Kurtuluş mahallesinde bulunan ’Ekici’ isimli sokağa verildi. Meclis kararıyla sokağın yeni adı ’Diş Hekimi Muharrem Ekici Sokağı’ oldu.
Başkan Yaralı, bu konu üzerine yaptığı konuşmada ise genç yaşta hayatını kaybeden Muharrem Ekici’yi unutmayacaklarını ifade ederek, “Kurtuluş mahallesinde ’Ekici’ olan sokağın adını ’Diş Hekimi Muharrem Ekici’ olarak değiştirdik. Merhum Ekici’nin adı ilçemizde yaşayacak. Kendisine bir kez daha rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” dedi.