Manisa’da 475 yıllık köklü bir geleneğe sahip olan Mesir Macunu Festivali kapsamında bu yıl 16’ıncısı düzenlenecek olan yemek yarışmasına başvuruların 21 Nisan’da sona ereceği bildirildi.
Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül Oda binasında düzenlediği basın toplantısıyla yarışma hakkında bilgi verdi.
Yarışmaya sadece amatörlerin katılabileceğine dikkat çeken Akgül, “Bu sene yine Mesir Festivali tertip komitesi ve Lokantacılar Odası ortaklığında 16’ıncı yemek yarışmamızı yapıyoruz. 18 yaşını doldurmuş, herkes bu yarışmaya katılabilir. Yarışmamız amatörler arasında olacak. Profesyoneller katılamayacak” dedi.
Yarışmanın Zeytinyağlı yemekler, Etli yemekler, Hamur işi ve Tatlılar olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirileceğini kaydeden Akgül, “Her kategorinin birincisine tam altın, ikincisine yarım altın ve üçüncüsüne de çeyrek altın festival komitesince hediye ediliyor. Bunun dışında festival komitesince yarışmaya katılan her yarışmacıya ufak birer hediyeleri olacak. Ben Manisa’da emeğine ve yemeğine güvenen her kardeşimi bu yarışmaya davet ediyorum. Bugüne kadarki tüm kardeşlerimiz bizleri yalnız bırakmadılar. Aynı şekilde bu sene de herkesi yarışmamıza davet ediyorum” diye konuştu.
Yarışmanın 25 Nisan’da Yeni han’da gerçekleştirileceğini kaydeden Akgül, “Yarışmacı kardeşlerimizin yarışmaya katılabilmesi için 21 Nisan akşam 17.00’ye kadar odamıza gelerek yarışma formunu doldurup teslim etmeleri gerekmektedir. Yarışmamıza bayan erkek herkes katılabilir.” dedi.