Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, Sarıgöl Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Salihli Özel Can Hastanesi’nin ortak organizasyonu ile kadınlara yönelik olarak ’Kanserden Korunma yolları’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
Sarıgöl Belediyesi Toplantı salonunda yapılan toplantıya Salihli Özel Can Hastanesi Genel Müdürü Turgay Kefeli, Genel cerrah Opr. Dr. Osman Yurttaş, Kadın-Doğum Uzmanı Opr. Dr. Çağlan Ertuğrul ile çok sayıda bayan katıldı. Seminerde Salihli Özel Can Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Çağlan Ertuğrul Kanserde erken tanının önemini belirterek özellikle kadınlarda görülen Rahim kanseri, Rahim ağzı kanseri ve yumurtalık kanserleri hakkında bilgiler verdi.
Kadın-Doğum Uzmanı Opr. Dr. Çağlan Ertuğrul, "Kanserde erken tanı çok önemlidir. Kanserlerde ön bulgu var. Bu bulgular halsizlik, iştahsızlık, aşırı kilo kaybı, sürekli öksürmeler gibi bu ön bulgu her zaman kanser habercisi de olamaz ancak gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belirlenir. Mutlaka bu ön bulguları taşıyorsanız en yakın sağlık birimlerine baş vurun" dedi.
Salihli Özel Can Hastanesi Genel Cerrahı Opr. Dr. Osman Yurttaş ise özellikle meme kanseri hakkında dinleyenlere bilgiler verdi. Konuşmacılar konularını video gösterimleri ile sunarken Salihli Özel Can Hastanesi Genel Müdürü Turgay Kefeli yılda kanserden 10 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Yurdumuzda kalp ve damar hastalıklarının ardından ölümlerde ikici sırada kanser yeralmaktadır. Bu nedenle kanser belirtilerinde zaman kaybetmeden sağlık kuruluşlarına gidilmelidir." uyarısında bulundu.
Seminer sonunda izleyiciler, işin uzmanlarından merak ettikleri soruların yanıtlarını aldılar. Sarıgöl Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hafize Bayraktar ise katılımcılara teşekkür ederek, bu tür eğitici etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.