Manisa Büyükşehir Belediyesi, çözüm merkezi personeli ve ilgili daire çalışanları Bilgi Edinme Kanunu, BİMER ve e-belediyecilik konusunda eğitimden geçti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi çözüm merkezi ve ilgili daire personeline, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda Bilgi Edinme Kanunu, BİMER ve yeni yüzüyle vatandaşın hizmetine sunulacak olan sistem hakkında eğitim verildi. İlçe Koordinatörlüklerinde çalışan çözüm merkezi personellerinin de katıldığı eğitimde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Basın Yayın Şube Müdürü Ahmet Aydın, Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan Oğuz Kaya da yer aldı.
Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, çözüm merkezi personeline Bilgi Edinme ve BİMER hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, “Tüm kamu kurumları hesap verebilir, şeffaf bir anlayışla hareket etmelidir. Bizde bilgi edinme hakkı kapsamında bilgi almak isteyenlere bilgi vereceğiz” dedi.
Mevzuata iyi hakim olunması gerektiğini dile getiren Uzun, bilgi edinmede sınırların olduğunu ifade etti. Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, BİMER ve Bilgi Edinme Kanunu ile ilgili tüm bilgileri personele teker teker anlattı.
Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, çalışanların yönetmeliklere, kanunlara hakim olması gerektiğini belirterek, çözüm merkezi personelinin önemli bir görev yaptığına dikkat çekti. Uzun, “ Bilgi edinmeyle ilgili taleplerden çok size sorunlar iletilecek. Bu sorunları ilgili koordinatörlere hemen iletilmesi esas olandır. Şikayetler gelecek. BİMER’den gelen şikayetler konusunda hassas olmanızı istiyorum. Vatandaşla belediyemizin gülen yüzü sissiniz. Onları siz karşılıyorsunuz” diye konuştu. Çözüm merkezinde daha iyi hizmet verilmesi vatandaşların elektronik ortamda şikayetlerini, isteklerini daha kolay ulaştırması için Büyükşehir Belediyesi yeni adımlar attı. Çözüm merkezi personeline yeni sistem firma yetkilisi tarafından anlatıldı.