AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, “CHP’li kardeşlerimizin, İlçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin görevlerinin neler olduğunu bilmeden muhalefet etmesi, CHP’nin içinde bulunduğu gafleti ortaya koymaktadır” dedi.
Gökmen, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar’ın ilçede çalışmadığını öne sürdüğü sondaj kuyusuna ilişkin, “Çiftçilerin su mağduriyeti giderilsin” başlıklı haberdeki açıklamalarına sert yanıt verdi.
6360 sayılı yasa kapsamında Türkiye’de Manisa’nın da aralarında bulunduğu 13 ile Büyükşehir Belediyesi kurulduğunu ifade eden Gökmen, şöyle dedi:
“CHP İlçe Başkanı olan arkadaşımız Manisa’da Büyükşehir Belediyesi kurulduğunu bilmiyor olacak ki, çalışmadığı öne sürülen bir sondaj kuyusundaki sorunun çözümü için Saruhanlı Belediyesi’ni imalı bir şekilde göreve davet etmektedir. Kendisine buradan sesleniyor ve şunu ifade etmek istiyorum. 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında Manisa’da Büyükşehir Belediyesi kurulmuştur. Bu kapsamda bugüne kadar ilçe Belediyeleri ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen bazı temel hizmetler Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir.”
Çalışmadığı öne sürülen ve çiftçilerin pülverizatörlerini doldurduğu sondaj kuyusunun geçmiş yıllarda üreticiye hizmet amacıyla Saruhanlı Belediyesi tarafından inşa edildiğini dile getiren Gökmen, “Adı geçen sondaj kuyusu ve buna benzer diğer tesisler, Büyükşehir yasası gereği Manisa Büyükşehir Belediyesine devredildi. Bunun bakımı, onarımı ve işletilmesi Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Olayın takipçisi olacağını beyan eden CHP bu olayı önce iyi araştırmalı ve takip edeceği konuyu iyi bilmelidir. Kaldı ki konuyu Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı defalarca Büyükşehir Belediyesine iletti fakat hiçbir sorun çözülmedi. CHP’nin bu konuyu iyi araştırıp hangi hizmeti nereden isteyeceğini artık öğrenmesi gerekiyor. CHP’lilerin, bu konudaki talep ve isteklerini el birliğiyle seçtikleri Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e iletmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.