Türkiye Muay Thai Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan Gençler Büyükler Bay-Bayan Muay Thai Şampiyonası’nda Manisalı sporcular bir birincilik 3 ikincilik elde ederek madalyalarla döndüler.
29 Mart - 04 Nisan tarihleri arasında Adana’nın Yüreğir Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen Şampiyonada 61 İlden 870 sporcu katıldı. Şampiyonada Manisa 12 sporcu ile temsil edilirken, Manisalı sporcular 6 gün süren yoğun müsabaka sonrasında bir birincilik, 3 ikincilik madalyasını Manisa’ya kazandırdılar.
Muay Thai Manisa İl Temsilcisi Ediz Barış, “Her yıl kategorisinde birinci olan sporcular Dünya Şampiyonasında, ikinci olan sporcular Avrupa Şampiyonası ve Avrupa kupalarında değerlendirildiği şampiyonada madalya kazanan sporcularımız Manisa’nın adını, ulusal şampiyonalar dışında sporcu bazında da duyuracak. Milli takım şimdiden dereceye giren sporcularımıza hayırlı olsun. Antrenörlerimiz Tayfun Özcan ve Mustafa Ören’e de teşekkür ederim.” dedi.
Manisa Jeet Kune Do Spor Kulübü sporcusu Musa Uysal 1. olarak Dünya Şampiyonasında, İl Gençlik Spor Kulübü sporcusu Büşra Korkut 2., Turgutlu Muay Thai Spor Kulübü sporcuları Bilal Solhan ve Yusuf Aslan da 2. olarak Avrupa Şampiyonasında Milli Takımda yer alacaklar.