Engin Akyüz ile konuşuYORUM bu hafta Manisa Medya TV'de canlı yayınlanan programda, Profesyonel Avcı olan ve Köpek Eğitmenliği de yapan Uğur Leylek'i konuk olarak aldı. İki bölüm halinde yayınlanan programın 1. bölümünde Avcılık, 2. bölümünde ise köpek eğitmenliği ele alındı.

Avlanma da yazılı olan kuralların neler olduğunu anlatan Uğur Leylek, yazılı olmayan kuralların da olduğunu belirterek, gece projektörle yapılan avlanmanın yanlış olduğunu, av mevsiminin açılış ve kapanış tarihlerine  dikkat edilmesi gerektiğini ve bütün avcıların buna uymalarının zorunlu olduğunu, aksi takdirde ilgili kurumların ceza yazacağını, fakat cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini ifade etti. Güneş doğduktan sonra avlanmanın başladığını ve güneşin batışıyla da bitmesi gerektiğini, göl ya da denizlerde suya elektrik vererek balık avlamanın da canilik olduğunu söyledi.

2. bölümde canlı yayına Uğur Leylek'e ait "Asya" isimli köpekte katıldı. Eğitimini Uğur Leylek'in verdiği "Asya köpek" stüdyoda dur, otur, yat, bekle gibi komutları harfiyen yerine getirdi.

Köpek bakımı, beslenmesi ve bazı köpek hastalıkları ile ilgili bilgiler veren Leylek; köpek eğitiminin nasıl yapılması gerektiğini de anlattı. Evlerinde ya da bahçelerinde köpek besleyen hayvan severlere tavsiyelerde bulunurken, çeşitli köpek yarışmalarına katıldığını ve 130 civarında kupa ve madalya kazandığını, zaman zaman yurt dışındaki yarışmalarda Ülkemizi temsil ederek dereceler kazandığını da söyledi. Şehirlerde başıboş köpekler ile ilgili yetkililere bazı tavsiyelerde bulunan Ödüllü Köpek Eğitmeni Uğur Leylek; köpek barınakları hakkında da fikirlerini paylaşarak, herşeyin yetkililerden beklenmemesi gerektiğini, tüm hayvan severlerin barınaklara giderek yetkililere yardımda bulunmaları gerektiğini belirtti.