Okul çok amaçlı salonunda önce "La Fontene Orman Mahkemesinde" tiyatrosunu oynayan minik öğrenciler, ardından mini bir konser verdiler. Son bölümde ise öğrencilere "Yılın En İyileri" ödülleri verildi.

Tiyatro sahnesindeki dekoru süt kutularını kullanarak öğrencileri ile birlikte yaptıklarını söyleyen öğretmen Musa ERTÜRK bu sayede atık ürünlerin tekrar kullanılabildiğini öğrendik, ayrıca bu dekoru hazırlarken birlikte çalışarak işbirliği yapmayı
öğrenmelerini de önemsedim dedi. Öğrencilerinin kendilerini ifade etmede tiyatronun, sanatın olduğunu bilerek, kendilerine güvenen öğrenciler yetiştirmek için yorucu da olsa bir işi başardıklarını belirten Musa ERTÜRK aldıkları beğeninin ve alkışların kendilerini motive ettiğini söyledi.

Yılın En İyileri ödülleri ile ilgili olarak ise, yıl içinde derslerde ki öğrencilerin katılımlarına göre, En Meraklı Öğrenci, Yazar-Şair Adayı, Ressam Adayı, Sporcu Adayı şeklinde belgeler verildi. Sınıf Öğretmeni Musa ERTÜRK ödülleri verilirken yaptığı açıklama da amaçlarının yüreklendirmek, güven vermek, desteklemek yoluyla hem okulu sevdirme hem yetenekleri geliştirmek olduğunu vurguladı. 2.Dönem yapılan çalışmalarla satranç da öğrenen öğrenciler Mayıs ayında yaptıkları turnuva ile dereceye giren Satranç Sporcularına da madalyaları okul müdürü Erdem KULELİ tarafından verildi. Okul Müdürü konuşmasında; çoğunluk öğrencisinin taşımalı olduğu okulumuzda kısıtlı imkânlarla bizlere ders niteliğinde bir tiyatro oyunu sunan öğrencilere, özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerine ve desteklerinden dolayı velilere teşekkür etti.

Aysun Karalar İlkokulu'ndaki etkinlik büyük beğeni toplarken bu tür etkinliğin veli, okul katılımını desteklediği de gözlemlendi.