Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencileri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenledikleri Gençlik Şöleninde gönüllerinde eğlendiler. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında okul bahçesinde saat: 20.30 da başlayan geceye birçok okul idarecileri ve veliler ile birlikte AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.

Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerini hazırladığı program yaklaşık 3 saat sürdü. Program öncelikle saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. 

Günün anlamına binaen bir konuşma gerçekleştiren Okul Müdüre’si Nazan Bahar, çok şanslı olduklarını güzel bir ortamda öğrencilere hizmet etme onurunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Nazan Bahar ayrıca; “Çok değerli velilerimiz, dokuzuncu sınıftan itibaren, en önemli hazineleriniz olan evlatlarınızı bizlere teslim edip emanet ettiniz. Bizlerde 8 idareci, 80 öğretmen 15 yardımcı personel ile emanetlerimize en iyi şekilde sahip çıkıyor, onlara iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, ahde vefayı öğretiyoruz. 

Ayrıca özgüvenleri gelişmiş, değerlerine sahip bir birey olarak toplumda yer almalarını amaçlıyoruz. 

Bizlere emanetiniz olan en değerli hazineniz, kızlarınız için ne yapsak azdır.
Annelerimiz bizim ilk öğretmenlerimizdir. Bunun için hayatta en değer verdiğimiz kutsal varlıklarımızdır. Her bir kızımızın iyi bir anne olarak yetişebilmesi için biz okul olarak seferber olduk.

Çocuklarınızın çok şanslı olduklarını bilmenizi isterim. Nedeni ise, sınıflarında salonlarına, bahçesinden kantinine, yemekhanesinden yatakhanesine, dersliklerinden atölyelerine kadar en son sistemle donatılmış bir okulda eğitim görmekteler.

Bizler de bir o kadar şanslıyız ki böyle bir ortamda çocuklarınıza hizmet etme gurunu ve onurunu yaşıyoruz. 

Okul olarak ihtiyacımız olduğunda gece gündüz demeden yanımızda olan hayırseverimiz Yavuz Akın Öngör ve çok kıymetli eşi Zeynep Gülin Öngör hanımefendi başta olmak üzere Sayın Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür eder, hepinize iyi eğlenceler dilerim” dedi.

Okul Müdüre’si Nazan Bahar’ın ardından okul öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sergilendi. Sırasıyla, anne konulu tiyatro gösterisi, semah gösterisi, lazer gösterileri, repertuvarını okulun öğretmenlerinden Orhan Şengül’ün hazırladığı türküler, güncel konulu tiyatro, okulun öğrencileri ve öğretmenlerinden Habibe Çakıcı, Güler Kepenekli, Çağla Kocabaş, Seyhan Eğilik, Seda Durgan ve Burçin Çelik’in seslendirdiği şiir dinletisi, koro, Çocuk gelişimi bölümü öğrencilerinin ve öğretmeni İmren Başceyhan’ın hazırladığı işaret diliyle şarkılar gösterisi, Okul öğrencilerinin ve öğretmeni Onur Ağıroğlu’nun hazırladığı şarkıları ve müziklerimiz adlı müzik sunumu, Hanpaşa Köyünden okumaya gelen öğrencilerin hazırladığı Halk Oyunları gösterisi ayrıca giyim bölümünün hazırladığı defile gösterisi izleyenleri büyüledi.

Ayrıca Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan muhallebi ve meyve suyu dağıtıldı.

Akhisar TOKİ Zeytin Kent Özel Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Aygün Yazgan ve öğretmenleri yıl boyunca emek veren stajyer öğrenciler için sahnede pasta keserek teşekkürlerini ilettiler.    

Akhisar Balkan Göçmenlerini Yaşatma ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Halk Oyunları ekibi ve Göçmen Bando Ekibi geceye katılanları coşturdu. Balkan esintisi yaşatan gruba öğrencilerinde katılması coşkuyu zirveye çıkardı. En son gönüllerince  müzik eşliğinde oynayan Kız Meslek Lisesi öğrencileri 19 Mayıs Gençlik Şölenini sona erdirdi.