Akhisar Koleji Fen Lisesi öğrencisini 15 yaşındaki İlayda Çağlayan, okulun  geleneksel  “Bahara Merhaba Konseri’ inde   piyano ile Fazıl Say’ın “Kumru”, Mozart’ın “ Fantasie” eseri ile  izleyicileri adeta büyüledi. Ayakta alkışlandı.

5 yıl İlköğretimini  Akhisar Kolejin de tamamladıktan sonra İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi Konservatuarı Müzik bölümü Piyano bölümüne 2 yıl devam eden İlayda Çağlayan, yaş guruplarında Uluslar arası  yarışmalarda birincilik ve dereceler elde etti. Konservatuarın Piyano Ana Sanat Dalı başkanı Prof. Seniz Duru ile çalışmalarını aralıksız sürdüren İlayda kariyeri ile ilgili farklı düşünceleri olduğu için hocasının ve ailesinin de onayını, eğitim hayatının başladığı ilk okulu olan Akhisar Koleji Fen Lisesi Bölümün de eğitimini sürdürüyor. Fen Lisesinde akademik yönden  kendini geliştirirken piyanosundan ve müzik çalışmalarından da uzak durmuyor. İlayda Çağlıyan’ın babası Ali Osman Çağlayan, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı, annesi İkbal Çağlayan’da Akhisar   Koleji’nde Almanca öğretmeni olarak görev yapıyor. 

Müzik ve piyanonun hayatında vazgeçilmezlerin başında geldiğini söyleyen İlayda Çağlayan, “Babam gibi insanlara yardım etmek içinde  doktor olma  hayalim için ve  ilk okula başladığım Akhisar  Kolejini, arkadaşlarımı unutamadığım için sınavlara girip okulumun Fen Lisesi bölümünde eğitim görüyorum. Her gün en az 1 saat piyanomun başında olmak bana ayrı bir mutluluk veriyor.” Dedi.