Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Özel Aksek Sevgi Çocukları Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi her yıl geleneksel hale getirdiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamasını gerçekleştirdi.

Engelliler ve ailelerini katıldığı kutlama programı Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı büyük salonda yapıldı. Kutlama programında Aksek Sevgi Çocukları Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetim kurulu başkanı Halil Hatip; “Engellilerimizi yarınlara katacak bilgimiz, yaşamın kıyısından alıp, tam içine atacak yöntemlerimiz ve yüreklerimizin aldığından daha çok verecek sevgimiz var. Bu çocuklar, spastik, otistik, down sendromu, dikkat bozukluğu ve özel öğrenme güçlüğü olan çocuklar. Anneleri, babaları ve kardeşleri de onlarla aynı güçlükleri yaşıyorlar. Bugün bütün bunları unutup gönlümüzce eğlenmek için burada toplandık. 3 Aralık Dünya Engelliler günümüz kutlu olsun” dedi.

Program daha sonra Stüdyo Özge tarafından hazırlanan ve Avukat Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu tarafından seslendirilen engellileri anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Öte yandan desteklerinden dolayı Murat Kabasakal’a plaketini Aile Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Murat Konan takdim ederken, Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hatip ise katkılarından dolayı Gördes Engelliler Derneği Başkanı Zekeriya Sevinç’e plaket takdim etti.

Kutlama daha sonra katılımcıların müzik ve danslar eşliğinde son buldu.