Akhisar Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Eğitim-İş ile Tüm Yerel-Sen’in ortaklaşa düzenledikleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yemeği Seyhan Restaurant Kamburoğlu Tesislerinde 7 Mart 2014 Cuma gecesi çok yoğun katılımla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Akhisar Anadolu Lisesi öğretmeni Figen Taran Gürsoy ile Misak-ı Milli Ali Şefik İlkokulu öğretmeni Kayhan Kuralay’ın yaptıkları gece, Kayhan Kuralay’ın okuduğu “Hoş geldin kadınım” şiiriyle başladı. İlk konuşmayı yapan Eğitim-İş Akhisar Temsilci başkanı Ali İlhan, kendi sendikalarının üyesi olan olmayan,hiç bir sendikaya da üyeliği bulunmayan herkese,Tüm Yerel-SEN Akhisar temsilciliğinin üyelerine ve tüm katılan konuklara etkinliklerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek,Eğitim-İş’in bütün yurtta olduğu gibi Akhisar’da da hızla büyüyüp geliştiğini ve eğitim çalışanlarının büyük güvenini kazandığını söyledi.

Günün anlamını belirten konuşmayı Ticaret Odası O.O. öğretmeni Elif Ergan’ın yapmasının ardından müzik öğretmenleri Burcu İbiş, Meltem Tokgöz Alhat , Aysun Candur ve Elif Ergan’ın nefis yorumlarıyla Türk Müziğinin güzel eserleri katılımcılarla birlikte seslendirildi.

İlerleyen dakikalarda halkoyunları öğretmeni Anıl Yılmaz’ın çalıştırdığı Serpil Pehlivan, Burcu Dikilikaya, Yasemin Çelik, Neslihan Köken, Sevgi Osmancık’tan oluşan kadın efe ekibi sahne alarak ayakta alkışlanan bir halkoyunu gösterisi sundu.

Mehmet Keskinoğlu Orta Okulu öğretmeni Erol Sarı’nın iki şiir seslendirdiği gecenin ilerleyen dakikalarında orgda Selim günün sevilen şarkılarını icra ederken, gecenin finalinde tüm salon birlikte “Arkadaş” şarkısını seslendirdi ve 19 Nisan’da gerçekleştirilecek Bergama-Kozak Yaylası-Ayvalık-Cunda Adası gezisinde buluşmak üzere etkinlik sonlandırıldı.