Akhisar’da ATELYE markası ile konusunda hizmet vermeye başlayan EVSE Otomasyon Ltd. Şti., Kahraman Müzik ve Organizasyonluğunda Hacı İshak Mahallesi 144 Sokak (Akhisar Ticaret Borsası 6 Eylül İlköğretim Okulundan Adliyeye giden yolda) 129/1 numarada törenle hizmete açıldı.

ATELYE akıllı ev ve aydınlatma mağazasının aç.ılış kurdelesini Akhisar Belediye başkan yardımcısı Ali Velestin, CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin, Akhisar Ticaret ve Sanayi odasının Başkan adayı Erol Boşnak ve işletme sahipleri Evren Coşan, Serdar Paşalı ile birlikte kestiler. 
 
Açılışta konuşan Belediye Başkan yardımcısı Ali Velestin;" Böyle güzel  müesseseler İlçemize güzel değerler katıyor. Böyle bir anlayışla ATELYE akıllı ev ve aydınlatma mekanını açıyoruz. Yeni bir istihdam yaratılıyor, ekonomiye katkı sağlanıyor. Hayırlı uğurlu olsun, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Sözlerine ATELYE akıllı ev ve aydınlatma mağazasının açılışına katılan davetlilere teşekkür eden EVSE Otomasyon Ltd. Şirketi adına bilgi veren Genel Müdür Serdar Paşalı, "Sektörün dünyada geldiği noktada artık insanlar tarafından lüks tüketim olarak görülmediğini, aksine günümüzde hayatımızı kolaylaştıran ihtiyaçlardan olarak algılandığını belirtti. Akıllı Ev kavramı ülkemizde sektörün yeni olmasından da kaynaklı olarak çoğu zaman ev otomasyonu yada uzaktan kontrol sistemleri ile karıştırılmaktadır. Bir evin akıllı olması demek, öncelikle evin kendini izlemesi, içinde yaşayanları izlemesi, sonrasında da gerektiği durumlarda kendi kendine karar verip hareket etmesidir. Bu izleme ve karar mekanizması ne kadar güçlü ise ev o kadar akıllıdır diyebiliriz. Örneğin; sadece aydınlatma yada elektrikli cihazları bir panel üzerinden yada cep telefonu ile uzaktan açıp kapatmak ev otomasyonu olarak tanımlanır. Bugün piyasaya baktığımızda bu özelliklerin, hatta sadece bina geçiş sistemi yada basit güvenlik ve interkom sistemlerinin “akıllı ev sistemi” olarak pazarlandığını görüyoruz.
Ancak gerçek bir “akıllı ev”; sensörler (hareket,gaz, sıcaklık, ültraviyole, titreşim, nem, duman, v.b.) ile sizi izler, salonda yada hangi odada olduğunuzu bilir, önceden hazırlanmış yada sizin kolayca değiştirip hazırlayabildiğiniz senaryoları da göz önünde bulundurup, gereken işlemleri kendisi yapar. Mesela mutfağınızda gaz sensörünüz varsa ve gaz kaçağı durumunda (lng yada lpg) alarm veriyorsa bu basit bir alarm sistemidir. Ancak alarmı duyamayacağınız durumda(örneğin yemeği ocakta unutup evden çıktığınız durum) tehlikeyi bertaraf etme şansınız yoktur. Bu sistem bir akıllı ev sistemi değildir. Akıllı evde sistemin bir gaz kaçağı tespit etmesi durumunda, gaz kesilir, motorlu panjurlar açılır, elektrikli pencereler açılarak içeriye temiz hava girmesi sağlanır.  Aynı anda cep telefonunuza bildirim mesajı yollanır ve durumdan haberdar olmanızı sağlar. Ev tehlikeyi kendi bertaraf eder. Ancak fikir vermesi açısından; gerçek bir akıllı ev ile hasta ve/veya yaşlı yakınlarınızın hayatlarını kolaylaştırabilir, acil durumlardan telefonunuza gelecek bir mesajla bilgi sahibi olabilirsiniz. Swipe, akıllı anahtarlık, buton gibi senaryo anahtarları sayesinde akıllı telefon/tablet gibi cihazlara ihtiyaç olmadan oturdukları yerden ışıkları, perde/panjurları, kombiyi, klima vb. cihazlarını sadece düğmeye basarak veya el hareketleri ile kontrol edebilirler. Kablosuz sensörler sayesinde emniyet ve güvenlikle ilgili sorunlarda akıllı ev gerekli aksiyonları alır ve aynı sırada size ve tanıdıklarınıza mesaj atarak haber verebilir. Hastaların ilaçlarını takip ederek vakti geldiğinde uyarabilir, alınmadığında size mesaj atarak bilgi verebilir. Kapıya takacağınız dijital kapı kilidi sayesinde acil bir durumda siz eve gelmeden kapıyı açarak olaya müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. Evet, oldukça geniş bir konu. İlerleyen zamanda daha  ayrıntılı bilgi almak üzere, işyerinizin hayırlı olmasını dileriz" dedi.