Her yılın 5 Mayıs akşamında Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Hacı İshak Mahallesindeki Roman vatandaşlar Akhisar halkını ağırlıyor. Hayat içerisinde neşeleri, eğlenceleri, dansları ve müzikleri ile insanları hayran eden Roman vatandaşlar bu yılda eğlencenin adresi oldu.
Akhisar’ın birçok bilinen siması ve gençleri eğlenmek için Roman Mahallesine giderken roman vatandaşlar da mahallelerini gelen misafirleri her yıl olduğu gibi bu yılda canlı müzikler ile karşıladı. Hemen hemen her sokak başında ateşler yakıp müzikler eşliğinde dans eden roman vatandaşlara Akhisarlı vatandaşlarda eşlik etti.

Küçüğünden gencine, büyüğünden yaşlısına kadar herkesin süslenerek geceye hitaben giydikleri kıyafetlerle göz kamaştırdılar. Özellikle küçüklerin kıyafetleri ve dansları görenleri hayrete düşürdü. 3,5 yaşındaki Seda Nur Gündüz isimli ufaklık yapmış olduğu dans ile büyük alkış aldı.

BİRGÜN DEĞİL, HEP BİRLİKTE YAŞAMAYA DAVET EDİYORUZ

Aynı zamanda roman mahallesini ziyaret eden ve her yıl olduğu gibi bu yılda eğlenmek için roman mahallesine akın eden Akhisarlı vatandaşlara, Roman mahallesi sakinleri yazılı bir bildiri dağıttılar. Dağıtılan bildiride sadece 5 Mayıs’ta Hıdırellez eğlencelerinde Roman vatandaşların hatırlandığını ve sonrasında farklı bir gözle bakıldığına değinilirken, sadece Hıdırellez akşamı değil her zaman beraber yaşamak istediklerini değindiler.

Dağıtılan bildiri;

“Her yıl olduğu gibi yine mahallemizde dolaşacak ve o insanların gerçek yaşantılarını, duygularını sevgi dolu özgürlük kokan barıştan ilahi, aşklarından nasibini almadan bu güzel günü(Hıdırellez) değerini anlamını yeniden doğuş olduğunu cehaletinden irfan yetine geçiş olduğunu bu alemin ilahi bir aşkın zuhuru olduğunu yine anlamadan sorumsuzca evlerinize gideceksiniz acı ama gerçek bu.  Biz romanlara başka göz ile bakıp ne kadar yapmacık sözlerle biz romanlara hitap etseniz bile filaatlarınız başka olduğu için bunu daha iyi anlıyoruz. Ama bizler gördüğünüz gibi değil sevgi dolu özgürlükle, ilahi bir aşkla barışla yaşayan insanlar olarak sadece kelamda değil sizleri çok seviyoruz deyip bizleri unutacak kendinizi eğlendirmek için, kendinizi tatmin etmek için, bizleri bir araç olarak görmek her yıl olduğu gibi bu yılda bizleri ziyaret etmek nasıl yaşadıklarını öğrenmek isteyeceksiniz. Ama yine yanılıp bizleri tanıyamayacaksınız. Biz romanlar özgürlük için, barış ve ilahi aşk ile yaşayan ilahi bir mana bir nokta olup onun etrafında dönmek, yaşamak isteyen insanlara sonsuz kucağımızı açıp hep birlikte sevgi dolu, barış dolu, aşk dolu, özgürlük dolu bir dünya yaratmak umuduyla bir gün değil hep birlikte yaşamaya davet ediyoruz.

Yaşasın Barış Sevgi Aşk dolu günler…

Gecenin sonuna doğru roman vatandaşlar farklı kıyafetler ile izleyenlere renkli ve eğlenceli dakikalar yaşatırken, eğlencenin içerisine herkesi de dahil ettiler.