18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeni ile Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda kutlama gecesi düzenlendi.

Programın sunumunu Huzurevi sakini Kemal Çakar ve Aykut Alış yaparken tören saygı duruşu istiklal marşıyla başladı. Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Müdürü Veli Başoğlu’nun konuşmasıyla program devam etti.

Başoğlu “İnsan yaşamı doğumla başlayıp ölüme kadar gecen sürede hayat diye adlandırdığımız yaşamın adıdır. Bu yaşam yolculuğunda insan nasıl bebeklik döneminde sevgi, şefkat yüklü desteğe ihtiyaç duyarsa yaşlılık döneminde de aynı fiziksel ve psikolojik desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bizlerde Akhisar huzurevi Müdürü olarak özümüzde kültürümüzde ve inanç felsefemizde var olan babaya, ataya saygı ve yaşlıya hürmet duygusunu değişen yaşam şartları içersinde tahribata uğrama ihtimalini bertaraf etme ve güzelliklerimizi canlı tutma adına faaliyetler tertip etmeye çalışıyoruz” dedi.

Ardından İlçe Aile Sosyal Politikalar Müdürü Suudi Aslan; “Yaşlılar Haftası programına katılan emekleri geçen bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Program Stüdyo Özge Sahibi Kadir Boz’un hazırladığı Av.Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun seslendirdiği Huzurevi çalışmalarını anlatan ve tanıtan sinevizyon gösterimiyle program devam etti. Devamında Feyzullah Altınkaynak’ın hazırlayıp kendisinin ve Huzurevi personelinin rol aldıkları başkasının ölümü adlı tiyatro oyunu davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Yaşlılar haftası programı İlçe Kaymakamı Kamil Köten tarafından Huzurevine destek eren Feyzullah Altınkaynak, Av.Bahadır Yenişehirlioğlu, Karabulut Ltd. Şti. Müdürü Hamza Yavaş, İş Adamı Osman Akkuş, Beyaz Yunus Derneği Başkanı Orhan Ejder’e plaketlerini takdim etti. Programın son kısmında Huzurevi personeli birlikte hazırladıkları Veda Şarkısı Mavi Boncuk Adlı şarkıyı birlikte seslendirdiler. Aynı anda kendilerine alkışla destek veren davetlilere çiçek armağan ettiler.

Geceye katılanlar arasında Akhisar Kaymakamı Kamil Köten Emniyet Müdürü Mehmet Turhan Ve Eşi Hebile Turhan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ebahattin Bolat ,Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bekir Bozkurt, Ak Parti İlçe Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur Yönetimi , Gençlik Kolları Başkanı Sülayman Çakar , Chp Yönetim Kurulu ,Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Halil Hatip ve çok sayıda davetli katıldı.