Akhisar Eğitim İş Sendikasının organize ettiği tiyatro etkinliğine katılan seyirciler “Yağmur yağıyor” adlı oyunu izlediler.

Akhisar Eğitim İş Sendikasının düzenlediği tiyatro etkinliğinde Metin Balay’ın yazdığı, Cüneyt Gürbüz’ün yönettiği, Koreografisini Emel Gürbüz’ün yaptığı ve Emel Çalış, Halil Esen, İbrahim Coşkun, Cüneyt Gürbüz, Necla Karakurt, Serkan Demir, Muhammet Küçükabas ile Deniz Bahar’ın oynadığı “Yağmur Yağıyor” adlı oyun geceye katılanlardan tam not aldı.

“Yağmur Yağıyor” adlı oyun dini değerleri kullanarak insanları kandıran, Şeyh’in ve buna inanan bir adamı anlatıyor. Şeyh’in hiçbir şekilde yalan söylemeyeceğine ve Şeyh’in söylediği her şeyin doğru olduğuna inanan bir adamın hikayesinin anlatıldığı oyunda, dini değerleri kullanarak insanların kandırıldığı canlandırılıyor. 

İzmir Derin Sahnenin hazırladığı bu oyun ilk olarak “Yobaz” isminde düzenlendiğini fakat isminden dolayı hiçbir yerde sahne verilmediğini dile getiren oyun yönetmeni Cüneyt Gürbüz düşüncelerini şu şekilde paylaştı; “Biz bazı gerçekleri oyun içerisinde anlatmaya çalıştık. Neden oyunun adını yağmur yağıyor dedik? Çünkü herkesin bir ders çıkarması gereken konular var. Bunları yağmura benzettik. Eğer şemsiyeyi açarsanız bu yağmurdan korunursunuz. Ama açmazsanız doluya da tutulabilirsiniz.” 

Akhisar Eğitim İş Temsilcisi Ali İlhan, başta oyunu izlemeye gelen seyircilere ardından da tiyatro oyuncularına teşekkürleri takdim etti. Ali İlhan yaptığı küçük konuşmasında; “Bizler bu tür oyunlar ile aslında neler yaşandığını daha net görmüş oluyoruz. Çok güzel bir oyun sergilendi. İlk isminden dolayı sahne verilmeyen bu oyun ilk kez Akhisar da sergilendi. Bundan sonra tüm Türkiye’de sergilenmeye devam edecek. Umarım şanslı geliriz.” Dedi.

Akhisar Eğitim İş Temsilcisi Ali İlhan oyunun sonunda tüm oyuncu kadrosuna çiçek takdim etti.