Akhisarpress.com - Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin ortaklaşa düzenlediği 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'ne resmi açılışına Akhisar’dan 29 araç kaldırıldı.

140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımı ile başlayan şölende ülkeler kendi stantlarını oluşturdu.

Resmi açılışı yapılan şölen öncesi şehir içinde trafik kilitlendi, Kültürpark girişine kurulan turnikelerin önünde de uzun kuyruklar oluştu. 26 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek şölene, 140 ülke ve 55 ilden 2 bin öğrenci katıldı. İzmir'in yanı sıra çevre illerden de geniş katılım sağlandı. Yarım saat içinde binlerce vatandaş, içeriyi girebilmek için kuyruk oluşturdu.

Akhisar Olimpiyat Tertip Heyeti Başkanı ve Akhisar Hamle Eğitim Gönüllüleri Derneği (HEGDER) Başkanı Hakan Özkan, şölene Akhisar olarak ilk gün 29 araçla yaklaşık 1300 kişi ile katıldık. 25 ve 26 Mayıs’ta ise 74 araç kaldırmayı planladık. Talep olması halinde sayının arttırılabileceğini de söyleyen Özkan, kesinleşen araç sayısının 103 olduğunu belirterek, Belediye önünden kalkacak araçların bu sayıya dahil olmadığını belirtti. Özkan, "Otobüsler, 25 ve 26 Mayıs'ta Akhisar Belediyesi önünden, saat 11.00 ve 15.00’te hareket edecek." dedi.

Özkan, yaklaşık 8 bin kişiyi götürmeyi hedeflediklerini belirterek, bütün Akhisarlıları davet etti.