Akhisarpress.com/ÖZEL - Kendisi ve dostları tarafından “Sessiz Şair” diye tanımlanan Ahmet Şafak’ın ikinci şiir kitabı 253 sayfalık “Deseydin” yayınlandı. 63 yaşındaki Ahmet Şafak’ın ilk şiir kitabı 10 yıl önce “Gel Şafakta Buluşalım” adı ile yayınlanmıştı.

Kendini Atatürk ilke ve inkılaplarına, şevkle ve heyecanlı bağlı bir yurtsever, bir Cumhuriyetçi ve bir Kemalist olarak tanımlayan şair Ahmet Şafak, “Ömrün ne hükmü var bir su içimi/ Anlatamam bunun olmaz biçimi/ Eller ne bilecek benim içimi/ Hele bir ortadan yarılsa da gör.. dörtlüğünü söyledikten sonra işte ben bu yüzden “Sessiz Şairim” , Çağdaş bir dünyada paylaşımın tadan bu güzelliğe taraf olan kişilerin gönül dostları olduğunu söyleyen Ahmet Şafak, “ Şiirlerimde, bazen aşk, bazen mutluluk, bazen sitem ve bazen de haykırışıma ve isyanıma şahit olacaksınız. İlhan perim, gönül kalemime neyi yazmamı emretmişse, bende o anki esintiyi satırlara döküyorum.” Ahmet Şafak; Kaçırma gözlerini, n’olursun gözlerimden/ Dur alsın nasibini, gözlerim gözlerinden mısraları ile sözlerini tamamladı.

Ahmet Şafak, öğretmenlerin öğretmeni olarak bilinen, sanata, sevgiye, Atatürk, demokrasi, Cumhuriyet ve özgürlük aşığı emikli öğretmen Nevin Dağlı’ya ve gerçek dostlarına yeni şiir kitabı “Deseydin’i imzalayarak verirken çok mutluydu.