Akhisar Belediyesi bünyesinde kurulan Akhisar’ın Tarihi Kültürünü Yaşatma Komisyonu’nun konuğu olan İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO)Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 32 kişilik ekip Akhisar’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiler.

İZRO yönetim kurulu ve üyeleri ile ilk olarak Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda, Manisa İl Genel Meclis Üyesi, Veteriner ve Gönüllü Tarih Araştırmacısı Kefayettin Öz önderliğinde kısa bir toplantı gerçekleştirildi. 32 kişilik ekip ile birlikte daha sonra Thyateira (Tepe Mezarı) antik kenti, Akhisar Müzesi gezilerinin ardından Akhisar’a ait yöresel yemeklerin sunulduğu öğle yemeği Akhisar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi eski kasap halinde verildi. Öğle yemeğinin ardından ekip Paşa Camii, Aşevi, Ulucami, Şeyh İsa Camisi ve Musavi Mezarlığı alanlarını ziyaret etti. Ekip son olarak bilgilerini paylaşmak üzere Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Kafe’de buluştu. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise burada turist rehberlerin Akhisar’ın tarihi ve kültürü üzerine yaptıkları yorumları dinledi.

Turist rehberlini karşılayan ve bir konuşma yapan Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi “Sizlerin tavsiyeleriniz ve önerileriniz neticesinde turizm çeşitliliğimizi arttırmayı planlıyoruz. Değerlerimiz bizler için sıradan olan işler turizm açısından bir değer olabilir, bizler bunların farkında olamayabiliriz. Burada sizleri davet edip çağırmamızdaki sebep turizm sektörünün en önemli aktörlerinden bir tanesi tur rehberlerinin sahada belirli bir sorunları yaşayan ve değerlerin farkında olan insanlar olarak ilk önce sizlerin fikirleri ile şeklimizi dizayn etmek istedik. Sizlerin vereceği değer ve fikirler neticesinde daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Muhtemelen burada bir gün yetmeyecektir, daha sonraki haftalarda veya aylarda sizleri tekrar ağırlamak isteriz. Sizlerin değerli katkılarınızı şehrimize bekliyoruz. Burada el yordamı ile yapılacak işlerdense sizlerin tavsiyeleri neticesinde çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bizdeki Turizm çeşitliliği şuanda 5 branşta tur programları oluşturmaya başladık ve bunun sayısının daha fazla olacağını düşünüyoruz.

Turizme yönelik bir arayış içerisindeyiz. İnanç turizmi konusunda bir değerimizin olduğunun farkındayız. Ancak başka bölgelere gittiğimizde bizde olan daha fazlası olmayan şeylerin turistik değer olarak kullanıldığının da farkındayız. Sizlerin ve turizmin aktörleri sayesinde farkına varmaya çalışıyoruz. Yeme ve içme kültürü açısından Akhisar’ın iyi olduğunu düşünüyoruz, bu yerli turiste yönelikte olabilir,gastro turizm alanında bu tarz bir çalışma yapılabilir. Turist otobüslerinin rahatça park edebileceği alanı Akhisar Belediyesi Hizmet Binası önünde açtık, bu aks üzerinden Thyateira Kazı alanına rahatça geçiş yapabileceklerdir. ” dedi.

İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO) Yönetim Kurulu Başkanı N. Nebil Altınel “Bizim için önemli olan aslında bu kısıtlı zamanda var olan değerlerin irdelenmesidir. Zamanla sınırlı mesleğimizde kendimizi geliştirme imkanı bulamıyoruz, aslında böyle etkinlikler kendimizi de geliştirmede işe yarayacağına inanıyorum." dedi.