Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar Sanat Dostları Derneği (ASDER) ile ortaklaşa yürütülen Çocuk Resim Atölyesi, Küçük Sanatçılar Resim Sergisi; Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı. 

Küçük Sanatçılar Resim Sergisi açılış kurdelesini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ASDER Derneği Başkanı Hülya Arıcı Çap, Resim Öğretmeni Gülsüm Kaya ve öğrenciler hep birlikte kestiler. 

Çocukların hayallerini kağıda dökmenin büyük bir keyif olduğuna vurgu yapan Atölye Öğretmeni Gülsüm Kaya; “Burada küçüklerle resim çalışmalarımızın burada bir semeresini alarak sizlerle paylaşacağımız güzellikleri göreceksiniz. Buraya kadar gelen ve destek olan herkese çok teşekkür ederim.Çocuklarımızın hayallerini götürebilecekleri yere kadar yanlarında ve burada olacağız. Çocuklarımızın içi birer hamurdur nasıl yoğurursanız öyle şekil alır. Akhisar Belediyesine ve ayrıca Başkanımız Salih Hızlı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi olarak bir çok kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hizmet veriyoruz. Burada da Sanat dostları Derneğimiz ile birlikte yürüttüğümüz projenin meyvesini alıyoruz. Bundan öncede sanat atölyemizde faaliyet gösteren ve toplumumuzun her kesiminden kişiler burada eserlerini sergilediler. Bugün ise gelecekte bizim teminatımız olan çocuklarımızın eserleri yer alıyor. Bu çocuklar bizlerin yarınları için çok önemlidir ve bu çocuklarımızı çok değerli buluyoruz. Burada olmayı çok seviyoruz ve çok mutluyuz. Bu çocukların buradaki eserlerini anlamlı buluyoruz. Çocuklarımız bu şekilde teskin edilerek doğru bir şekilde onurlandırılarak büyürlerse çok daha sağlıklı bir topluma erişiriz. Bunun sonucunda hep birlikte hem Akhisar’da hem de Türkiye’mizde barış içerisinde yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

Açılış sonrası sergide eserleri bulunan öğrencilere belgelerini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı takdim etti. Ardından da öğrenciler serginin anısına küçük bir pasta kesti.