Haber Merkezi

 

Makedonya’nın Ohrid ilinde düzenlenen halk oyunları festivaline katılan Kayalıoğlu belediyesi halk oyunları üyeleri Akhisar’a döndü.


        Kocaeli’nin derince belediyesi halk oyunları ekibi ile birlikte katıldıkları festivalde Ohri gölü kıyısında otelde 3 gece kalan ekip sırasıyla;


Hırvatistan-Dubrovnik


Almanya-Münih, Köln


Hollanda-Amsterdam


Fransa-Lyon, Paris


İspanya-Barcelona


İtalya-Foransa, Pisa, Roma, Pompei


Yunanistan-Selanik( Atatürk’ün evi ) gezdiler.


Fransa’nın Paris, İtalya’nın Roma şehirlerinde 1 er gece konaklama yapan ekip toplamda 15 gün süren festivali tamamlamış oldu. Kayalıoğlu Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Samet GÖGEN “ bizim için güzel bir festival aynı zamanda gezi idi. Kocaeli’nden halk oyunları hocam Talip KILINÇ ile ortaklaşa düzenlediğimiz gezi çok güzeldi. Derince Belediyesi halk oyunları ekibi ile kaynaştık ve eğlenceli 15 gün geçirdik. Avrupa’nın en güzel şehirlerini gezdik ve konaklama yaptık. Bize bu imkânı sağlayan Kayalıoğlu Belediye Başkanı Sayın Mehmet GÖKFİLİZ’  e sonsuz şükranlarımı sunuyorum.      

21 ağustos – 29 ağustos tarihlerinde Makedonya, Yunanistan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya ve Bulgaristan’a gidecek olan Zeytinliova  i.ö.o. halk oyunları ekibinden oluşan Zeytinliova Belediyesi halk oyunları ekibi ve Kayalıoğlu Belediyesi halk oyunları ekiplerini Makedonya’nın Ohrid ilinde yapılacak olan bir diğer halk oyunları festivaline götüreceğim. Bu iki belediyemiz belde belediyesi olmasına rağmen gerek festivallere gerekse kültürel faaliyetlere vermiş oldukları desteklerden dolayı iki belediyeye de çok teşekkür ederim. Akhisar da ilk kez belediye olarak Kayalıoğlu belediyesi uluslararası yurt dışı festivaline katılmıştı şimdi de Zeytinliova Belediyesi’ni uluslararası bir festivalde temsil edeceğiz. Bir halk oyunları antrenörü olarak Akhisar’ da belde belediyelerin böyle organizasyonlara destek vermesi gerçekten sevindirici. Umarım başka kurumlar bundan ders alır ve bu tür faaliyetlere destek verir.” Dedi.


Düzenlemiş olduğu  “Uluslararası Akhisar Zeytin ve Kültür Festivali” için çıkan haberler ile ilgili de ilerleyen günlerde bir basın açıklaması yapacağını ve gereken konular hakkında gerekli cevapları vereceğini söyledi.