Hülya Arıcı Çap,  “sergimiz, hamur haline getirilmiş killi toprağın pişirilmesiyle yapılan, çeşitli renk ve motiflerle süslenmiş sırlı seramik ev eşyaları veya duvar panolarından oluşuyor. Akhisar Sanat Dostları Derneği bünyesinde çalışan arkadaşlarımız çok güzel çiniler ürettiler. Aynı zamanda küçük sanatçılarımız da var, onlar da çok güzel çiniler ürettiler. Buradan hepsine çok teşekkür ediyorum. Çinilerimizin mimarı arkadaşımız ve öğretmenimiz Figenç Genç, ilk önce ona teşekkür etmemiz gerekiyor” dedi.

Ardından Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kurs öğreticisi Figen Genç’e günün anısına ASDER Derneği adına plaketi takdim etti. Ardından Başkan Dutlulu, yine çini kursunda bulunan küçük sanatçılara katılım belgesini takdim etti.

Ardından açılış öncesi konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “öncelikle çocuklarımız başta olmak üzere tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Özellikle küçük kardeşlerimiz daha bu yaştan bu kadar güzel eserler ortaya çıkardığınız için tebrik ediyorum. Akhisar Sanat Dostları Derneğinin yapacağı kültür ve sanat girişimlerinde her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, küçük sanatçılar ile birlikte sergi açılışını yaptı ve tüm eserleri yerinde inceledi.