Akhisarpress.com

 

       19-24 Temmuz tarihlerinde Hırvatistan’ın Zagreb kentinde yapılan Uluslararası Halk Oyunları Festivaline katılmak üzere 12 Temmuzda yola çıkan Akhisar Gençler Birliği Spor Kulübü yönetici, dansçı ve üyeleri yurda döndü.


     Katıldıkları festivalin yanı sıra Avrupa’nın birçok şehrini de gezen kulüp üyeleri 15 gün süren gezinin çok eğlenceli ve güzel geçtiğini belirttiler.


     Kulüp Başkanı Şafak Karayetim yaptığı açıklamada, Süleymanlı Belediyesi’yle gerçekleştirdikleri Avrupa Seyahati’nin herkes açısından çok iyi geçtiğini, geziye katılan bütün üyelerin çok mutlu ayrıldıklarını belirtti. Gezinin gerçekleşmesinde katkıları olan Süleymanlı Belediye Başkanı Sayın Ali Velestin’e katkılarından ve geziye katılımlarından dolayı çok teşekkür etti. Bu vesileyle güzel dostlukların yaşandığını sözlerine ekledi. Avrupa gezileri sırasında Makedonya’nın (Üsküp),Macaristan’ın (Budapeşte),Avusturya’nın (Viyana), Çek Cumhuriyeti’nin(Prag),Almanya’nın(Stuttgart),Fransa’nın(Paris),İtalya’nın(Pisa,Roma,Venedik), Hırvatistan’nın(Zagreb),Sırbistan’nın(Belgrad),Makedonya’nın(Üsküp,Ohrid)ve Yunanistan(Kavala) şehirlerini gezdiklerini anlattı. Ayrıca Almanya’nın Stuttgart kentinde bütün ekibi misafir edip ağırlayan, kulüp yönetim kurulu üyesi Yaşar Koku’nun yakını Genişol ailesine teşekkürlerini iletti. “Gurbette bize evimizi aratmadılar.36 kişilik kafilemize kucak açıp bizi ağırladılar.”dedi.Yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyen Şafak Karayetim festivalde  ekibinin ilgi odağı olduğunu ,önümüzdeki yıl için diğer ülkelerden davet aldıklarını belirtti.Kulüp Başkanı Şafak Karayetim; “Seyahatimizi tamamladık,şimdi de önümüzde Türkiye Halk Oyunları Federasyonun Büyükler Türkiye Şampiyonası var.Ayağımızın tozuyla İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacağız.İlçemizi,İlimizi ve bölgemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.”dedi.


      Kulüp yöneticileri Şampiyonanın gerçekleştirilmesinden sonra etkinliklerinin süreceğini 10-12 Ağustos’ta da Yunanistan’ın Midilli adasında bir festivale katılacaklarını belirtti.