Akhisar Dost Sanat Tiyatrosu’nun organize ettiği “Kukla Sa-Ze’nin Rüyası” isimli tiyatro oyunu Akhisar Belediyesi Dev Öğrenci Amfi Tiyatro’da sergilendi. 60 kişilik ekibin yer aldığı oyunda günümüz 300 yıl öncesinde var olan Ütopya şehrinde adalet ve yargı sisteminin işleyişi ve içtihatlara bağlı hüküm kararları buna bağlı olarak toplumun yaşayış alanlarından kesitler sunuldu.

Öte yandan oyun esnasında Dost Sanat Tiyatrosu grubuna ait bestelerden oluşan canlı müzik eşliğinde dans figürleri de yer aldı. Ayrıca oyunda Ütopya kentinin kültürüne uygun olarak latin figürleri taşıyan koreografi dekorları bulundu. Yazar Halit Boztepe’ye ait “Kukla” isimli oyunu heyecanla izleyen tiyatroseverler muhteşem bir gece yaşadı.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 4 farklı oyun 17 turne ile birinci sanat yılını dolduran Dost Sanat Tiyatrosu dinamik enerjisi ile çalışmalarına gelecek yıl da hızla devam edeceği bildirildi. Oyunda sahne amirliği görevinde Serkan Kiracı, teknik masa da Erkan Dursun, Müzik’de Kollektif Müzik, Afiş tasarımda Önder Kaçmaz, Kostüm tasarımında Havva Çetin ve Koreografi de Anıl Yılmaz yer aldı.

Akhisar Haber, Press Haber