Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen “Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde; “Akhisar Kadrajları” İsimli Fotoğraf Sergisi, İstanbul ve Antalya’dan sonra şimdi de Çeşme’de açıldı.


Akhisar Belediyesi tanıtım çalışmalarına İzmir’de devam ediyor. İzmir’in Çeşme ilçesinde Çeşme Kalesinde açılan sergiye bir çok davetli, Akhisarlı ve sanatseverler katıldı.


9 bin yıllık bir geçmişi ve 5 bin yıllık bir “kentlilik bilinciyle” son derece önemli ve zengin bir tarihi-kültürel dokuya sahip olan Akhisar’ın, arkeolojik geçmişine ve bugününe ait fotoğraflarının yer aldığı “Renkler, dokular, yaşanmışlıklar perspektifinde; Akhisar Kadrajları” adlı fotoğraf sergisi, 19 Temmuz 2012 Perşembe günü saat 18.30’da gerçekleştirilen açılış ile sanatseverlerle buluştu.


Akhisar; geçmişi boyunca toprakları üzerinde hüküm sürmüş her medeniyetten izler taşımasının yanı sıra Anadolu’da Hristiyanlığın yayıldığı ve İncil’de adı geçen ilk yedi kiliseden birine de ev sahipliği yapması nedeniyle “dinler tarihi” açısından da çok önemli bir merkez konumundadır. Ayrıca; çalışmalarına 2011 yılında başlanan “Akhisar Thyateira Kazısı”nın, Anadolu tarihini aydınlatan en önemli 11 kazı içinde yer alması, ilçenin tarihi ve kültürel açıdan taşıdığı önemi bir kez daha gözler önüne sermiştir.


Üçüncü Akhisar Fotoğraf Sergisi açılışı öncesi konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Renkler, Dokular, Yaşanmışlıklar Perspektifinde; Akhisar Kadrajları; fotoğraf sergimizin ilkini 17 – 20 Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul’da Taksim Metro Sergi Salonu’nda, ikincisini 9 – 16 Temmuz 2012 tarihleri arasında Antalya’da ICF Airports Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde gerçekleştirdik. 5 bin yıllık kentlilik bilincine sahip olan Akhisar’ımızı tanıtmak için gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın üçüncü durağı ise İzmir Çeşme’de, Çeşme Müzesi olmuştur. Günümüz “sosyal belediyecilik” anlayışının en önemli unsurlarından biri olan bu çalışmayla; son dönemlerde sporun çeşitli dallarında,  özellikle de futboldaki başarılarıyla kamuoyunun gündeminde yoğun bir biçimde yer alan Akhisar’ın ne yazık ki çok da fazla bilinmeyen 9 bin yıllık tarihi-kültürel zenginliğiyle de tanınmasını amaçlamaktayız. Bu zenginlik içerisinde birçok duygular, acılar, yaşanmışlıklar vardır. Bu yaşanmışlıkların, toplumsal hafızamızın önemli izleri ve  hepimizin ortak değeri olduğu kanısındayım. Bu değerlerin paylaşımı ve “inanç turizmi” açısından kentimizin önemini insanlara aktarmak için başlattığımız bu tanıtım çalışmalarına devam edilecektir. Sergimizin bundan sonraki durağı Roma olacak. Akhisar’ı ve ülkemizi tanıtmaya, Roma’da da devam edeceğiz” dedi.


Akhisar’ın sahip olduğu kültürel zenginliğin öneminin vurgulanmasında ve tanıtımında, ayrıca “inanç turizminin” geliştirilmesi açısından da önem taşıyan fotoğraf sergisi Çeşme Müzesi’nde 28 Temmuz 2012 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.