2014 yılında Ankebut Mucizesi ismiyle ilk kişisel sergisini açan Akhisarlı sanatçı Öznur Helvacıoğlu 8 yıl aradan sonra ikinci sergisini Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezinde açtı. 

Açılış törenine Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Akhisar Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Kayserili ve Bedri Türk, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun eşi Özge Dutlulu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tınazlı’nın eşi Selda Tınazlı, CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Celebci, Akhisar Kadın Kooperatifi Başkanı Sevinç Şirin ve yönetim kurulu üyeleri ile bir çok vatandaş katıldı.

Küçük yaşlardan buyana karakalem, yağlı boya, pastel boya, ahşap boyama, çini, vitray, hediyelik eşya üretimi, kurumsal hediyelik tasarlama, görsel duvar sanatları gibi sanatın birçok dalıyla ilgilenen aynı zamanda sporcu Öznur Helvacıoğlu’nun Ankebut Mucizesi 2 isimli sergisindeki eserler büyük beğeni topladı.

İlk serginin üzerinden geçen 8 yıllık süreçte her esere yaklaşık 3 buçuk ay harcadığına dikkat çeken sanatçı Helvacıoğlu, “eserler üretim aşamasında içerik ve çerçeve birlikteliği ile beraber tasarlandı. Bakır rölyef ve çerçeve bir bütün olarak düşünülüp tamamen el işçiliği ile tarafımdan özel dokusu oluşturularak üretildi” dedi.