ÖZELHABER / Akhisarlı Tat-Gör Zeytinciliğin sahibi İbrahim Gör’ün oğlu yönetmen Mert Gör, senaryosunu kendisinin yazıp yönettiği “Çaresizliğin Rengi” filmini çekti.

Daha önce de birçok kısa filmin yönetmenliğini, senaristliğini ve sanat yönetmenliğini üstlenen Gör, İstanbul Yeditepe Üniversitesi Sinema Bölümünde eğitimine devam ediyor. 

Film festivalleri kapsamında 2014 yılında yurtdışından katılımcılarında olduğu Dask’ın kısa film yarışmasında sanat yönetmenliğini yaptığı kısa filmle 2.’lik ödülü alarak dikkatleri üzerine çekmişti. 

Daha önce 2 yıldan fazla radyo programcılığı yapan Mert Gör ile yaptığımız görüşme sonrası hedeflerinin son olarak çektikleri “Çaresizliğin Rengi” adlı kısa film ile yurtdışında önemli festivallerde gösterim almak olduğunu ifade etti. Kısa filmi festivallerin uygulamış olduğu kurallar gereği şuan sosyal medyada yayınlayamadıklarını belirten Gör; “Filmimizin ilk gösterimini İstanbul Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Filmde çocukluğunda cinsel istismara uğrayan ressam bir kadının tam bir günü anlatılıyor. Mavi karakteri çocukluğunda yaşadığı cinsel istismarı kabus halinde görür ve sabaha karşı uyanır, uyandığında üzerinde gördüğü kabusun etkisi vardır. Kendine gelmeye çalışan Mavi, ülkede ve dünyada birçok örneği olduğu gibi çocukluğunda sessiz kalmaya itilmiş ve hikayesini yıllarca içinde yaşamıştır. Fakat çocukluğu peşini bırakmayan Mavi gördüğü kabusunda etkisi ile duygularını zamanında konuşamadığı için ciddi bir oyunculuk performansı tabloya resmederek anlatır.” Dedi.

20 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ifade eden Mert Gör, filmin çekimlerini İstanbul’un Şişli ve Kadıköy ilçelerinde 24 saatte tamamladıklarını söyledi.