Akhisarlı eski Devlet Hastanesi Başhekimi Muammer Mertoğlu’nun oğlu Mehmet Can Mertoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği ve başrollerinde Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç’ın yer aldığı Albüm filmi, 69.Cannes Film Festivali’nde ilk ve ikinci filmlerin yarıştığı Eleştirmenler Haftası / Semaine de la Critique bölümünde France4’un En Yaratıcı ve En Yenilikçi Yönetmen Ödülü’nü kazandı.

İlk uzun metrajı olan Albüm‘le bu ödülü kazanan Mehmet Can Mertoğlu, yalnızca teşekkür ettiği “kısa” bir ödül konuşması gerçekleştirdi. Çocuklarının evlatlık olduğunu gizlemek adına oluşturdukları fotoğraf albümünü kullanan bir çiftin hikayesini konu eden Albüm’ün Türkiye’de ve Dünya genelinde Eylül ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Mehmet Can Mertoğlu kimdir?

1988'de Akhisar'da doğdu. İlk öğretimini Akhisar'da, orta öğretimini İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamlamış olup eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam etmektedir. Aynı zamanda bir süre, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Sinefil dergisinin editörlüğünü yapmış olup 6. Adam basketbol dergisi için de "Avrupa Basketbolu" hakkında makaleler yazmıştır. Akhisar eski Devlet Hastanesinin bulunduğu Köşk mevkiinde çekilen "Yokuş" ilk kısa metrajlı filmidir.

YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI KISA FİLMLER 
Fer (Glimmer) - 2012 .... Kurmaca, 00:13:00
63. Berlin Film Festivali, Türkiye Standı, Gösterim. 2013
66. Cannes Film Festivali, Türkiye Standı, Gösterim. 2013
1. En Kısa Gün Kısa Film Seçkisi. 2014


BABASI GURUR DUYUYOR

1997 – 1999 yılları arasında Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimliği yapan Uzm. Dr. Muammer Mertoğlu ve eşi Fatma Mertoğlu’nun tek çocuğu Mehmet Can ile gurur duyduklarını belirten Uzm. Dr. Mertoğlu; “Oğlumun başarıları ile aile olarak sevinçliyiz. Mehmet Can’ın başarısı nedeniyle dostlarımın ve okul arkadaşlarının açtıkları tebrik telefonları ile daha bir duygulandık. Mehmet Can’ın Akhisar’ı çok seviyor ve sık sık Akhisar’a geliyor. Önce sağlık ve başarılarının devamını diliyoruz.”