Akhisar Belediyesi ve Hikâye Anlatıcısı Esra Füzün yaz boyunca sürecek olan Akhisar Masal Akşamları etkinliğiyle sözlü kültürün en önemli ögesi olan masalları Akhisar halkıyla buluşturuyor. Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezinde, 'Yetişkinlere Masal Gecesi' etkinliği adı altında masal anlatıcısı Esra Füzün Akhisarlı yetişkinlere masal dolu bir akşam yaşattı. Müzisyen Mehmet Öztürk bağlamasıyla geceye eşlik etti.
Masal anlatıcısı Esra Füzün ile müzisyen Mehmet Öztürk'ün birlikte gerçekleştirdiği 'Yetişkinlere Masal Gecesi' Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. İlki gerçekleştirilen gecede bir dünya masalı bir anadolu masalı anlatıldı.
Masal anlatıcısı Esra Füzün, ”Masallarla yetişkinleri buluşturmak modern çağda çok kolay değil. Neyse ki popüler olduk. Kültürel mirasımızın en önemli ögesi olan “Anlatıcılık” Doğu’da var olmuş, çünkü doğu söz toplumudur. Bizde de söz çok güçlüdür. Bugün Batıda sanat haline dönüşmüş olan anlatıcılık bizim için kültürel mirasın aktarımında en önemli ögedir. Ben 4 yıldan bu yana masal anlatıcılığı yapıyorum, hikaye anlatma sanatını icra etmeye çalışıyorum, bir çok yerde masallar anlattım, çocuklarla ve yetişkinlerle buluştum. Burada sizinle buluşmamı sağlayan, bu alanı bize açan, değerli Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ve yönetimine de çok teşekkür ediyorum ” dedi.
Yaz boyunca ayda bir Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak olan etkinlikler kültür, sanat ve edebiyatı Akhisarlılarla buluşturacak.
Akhisar Masal Akşamları etkinliğini düzenleyecek olan Hikâye Anlatıcısı Esra Füzün Akhisar’ın profesyonel ilk hikâye anlatıcısı. Eğitimini “Seiba Anlatı Merkezi”nin Hayal Annesi Nazlı Çevik Azazi’den alan ve beş yıldır ulusal düzeyde birçok etkinlikte anlatıcılık yapan Esra Füzün halen çeşitli platformlarda anlatıcılık yapmakta, atölyeler düzenlemektedir.
Esra Hanım'ın ne kadar güzel işlere imza attığını bir kez daha gördük. Kendisinin faaliyetlerini takdirle ve hayranlıkla takip ediyorum. Bu masal geceleri projesi çok güzel düşünülmüş sanatçı ve sanatseverleri buluşturan bir proje. Hem Esra Hanımı hem de değerli belediyemizi bu güzel proje için takdir ediyorum. Aynı zamanda aşağıdaki yorumları okuyunca da bu yorumu yapmak istedim, insanların popüleritesi arttıkça seveni kadar sevmeyeni de artıyor tabii. Insan kalbindekini dışa vurur, kalbinin aynasıdır derler , ne doğru demişler. Özellikle bu yorumlardaki hasetin ne kadar bariz olduğu eleştirilerin yönünün Esra Hanım'ın sanatına değil özel hayatına yönelik olmasından da besbelli. Allah herkese kalbinin ekmeğini verir ne diyelim. Tekrardan Esra Hanım ve sevgili belediye üyelerimizi tebrik ediyorum. Bu gibi daha nice başarılı projelerinizi bekliyoruz Besim başkanım.