Mustafa ÖZDEMİR

İş Akhisar Temsilcisili tarafından organize edilen, Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularının büyük ustalıkla sergilediği, ünlü şair, müzisyen ve hiciv ustası Neyzen Tevfik’in hayatını konu alan “Neyzen” adlı tiyatro oyunu izleyenlerini mest etti.

Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda sahnelenen oyunda, Neyzen Tevfik’in gençliğinden yaşamının sonuna kadar olan süreç ele alındı. Yönetmenliğini Mehmet Esatoğlu’nun üstlendiği oyunda Neyzen Tevfik rolünü Uğur Taşkın oynadı. Tuncer Cücenoğlu’nun kaleme aldığı eserin müzikleri Nedim Yıldız, koreografisi İhsan Belginer tarafından hazırlandı. Türkiye turunda olan tek perdelik oyununa gelen davetliler, oyun sonunda oyuncuları ayakta alkışladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı tiyatro oyununda salonun tamamı doldu.

Oyunun sonunda bir konuşma yapan Akhisar Eğitim-İş Temsilcisi Ali İlhan, “Neyzen, her zaman paraya sırtını çevirmiş, dünyaya farklı pencereden bakmış, kimselerin söylemeye cesaret edemediklerini söylemiş. Komedi dram arası gidip gelen yaşam öyküsünü başarı ile gözler önüne seren Samsun Sanat Tiyatrosu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

İlhan, oyun sonunda Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularına karanfil hediye etti.